Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Σαμαράς:είναι "αντάρτης" ο Τζιτζικώστας.Η ΝΔ στηρίζει Ιωαννίδη στην Κ.Μακεδονία.



Αναβρασμός επικρατεί στη ΝΔ για τις υποψηφιότητες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς, η Συγγρού φαίνεται πως αποφάσισε να μην στηρίξει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ωστόσο, ο ίδιος ανακοίνωσε μόνος του την υποψηφιότητά του.
Τις τελευταίες ημέρες επικρατούσε έντονη φημολογία πως από την Συγγρού πίεσαν τον κ. Τζιτζικώστα να μην ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, καθώς προέκρινε για τη θέση αυτή
τον πρώην υπουργό, Γιάννη Ιωαννίδη.
«Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν είναι εκλεγμένος περιφερειάρχης αλλά διορισμένος» σχολίαζαν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχουν προηγηθεί συζητήσεις μεταξύ ΝΔ και Τζιτζικώστα αλλά ο τελευταίος αποφάσισε να γίνει αντάρτης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γραμματέας του κόμματος, Θανάσης Μπούρας, τον κάλεσε να μην ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ενώ από τη Συγγρού του πρότειναν να διεκδικήσει τον Δήμο της Θεσσαλονίκης. Για λόγους οι οποίοι είναι άγνωστοι προς το παρό, ο Απόστολος Τζιτζικώστας αρνήθηκε την πρόταση.
«Αντάρτικο» και ολική ρήξη
Από την πλευρά του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, δεν «υπάκουσε» και ανακοίνωσε μόνος του την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην παράταξη με όνομα «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία».
Οι εξελίξεις αυτές, σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, έχουν δημιουργήσει εκνευρισμό στο εσωτερικό του κόμματος και, στην παρούσα φάση, το πιο πιθανό είναι η ΝΔ να αποσύρει και την πρότασή της προς τον Τζιτζικώστα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Στον αντίποδα, πάντως, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ν.Δ. δεν θα αναμειχθεί στο ζήτημα, διότι δεν υιοθετεί τη λογική των χρισμάτων.
Ψωμιάδης: Μάγος δεν ήμουν...
Στις εξελίξεις παρενέβη με γραπτή δήλωσή του και ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος επεσήμανε: «Μάγος δεν ήμουν, αλλά πριν ένα χρόνο είχα προβλέψει τα σημερινά γεγονότα και είχα χτυπήσει έγκαιρα το καμπανάκι. Δυστυχώς τότε με αγνόησαν. Σήμερα ως Αρχηγός της Παράταξης Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, της Παράταξης του 52,5% στις εκλογές του 2010, καλώ όλους τους περιφερειακούς συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να επιδείξουν σύνεση, ψυχραιμία και ομοψυχία, να συνεχίσουν ενωμένοι το έργο που ξεκινήσαμε μαζί, απερίσπαστοι απ' όσα ακούγονται και γράφονται ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Πάνω απ' όλα η Πατρίδα μας, η κεντρική Μακεδονία, πάνω απ' όλα το συμφέρον των πολιτών. Όλα τα άλλα εξυπηρετούν σκοπιμότητες».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα:
«Στόχος είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να είναι η πρώτη Περιφέρεια της Ελλάδας που θα βγει από την κρίση. Έχουμε την εμπειρία, αποδείξαμε ότι έχουμε και την ικανότητα να το πετύχουμε. Καταθέτω σήμερα και επίσημα, την υποψηφιότητά μου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με το συνδυασμό: Αλληλεγγύη: Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία" αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Τζιτζικώστας.
"Η Αλληλεγγύη είναι μία καθαρά αυτοδιοικητική πρόταση, η οποία απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι η πρόταση για το μέλλον της Περιφέρειάς μας. Συνεχίζουμε δυναμικά και δημιουργικά. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Για να πετύχουμε όλα αυτά που αξίζουμε σας θέλουμε όλους κοντά μας" προσθέτει.
Για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει, υπογραμμίζει: "Θέλουμε όχι απλώς να εδραιώσουμε, αλλά να ισχυροποιήσουμε την Περιφερειακή Διοίκηση και νοοτροπία. Να πετύχουμε την πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και να ολοκληρώσουμε τα μεγάλα έργα που αναβαθμίζουν τις υποδομές στην Κεντρική Μακεδονία. Να ολοκληρώσουμε το σχεδιασμό του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2020, δηλαδή του νέου ΕΣΠΑ και να αξιοποιήσουμε τους πόρους για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, της αγροτικής μας οικονομίας. Να αναθερμάνουμε την τοπική μας οικονομία, να αναχαιτίσουμε την ανεργία, να δώσουμε προοπτική στην κοινωνία μας».
 Τα ονόματα που τον στηρίζουν:

Το κείμενο της υποψηφιότητας του Α. Τζιτζικώστα υπογράφουν οι παρακάτω Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:
ΑΗΔΟΝΑ-ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΑΘΗΝΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΕΥΤΕΡΠΗ, ΒΕΡΓΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΓΚΟΥΝΤΕΝΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΤΣΑΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΘΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΚΑΓΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΑΝΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΚΟΥΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΑΚΡΑΝΤΩΝΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ-ΖΩΗ, ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ, ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΗΤΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΠΑΜΙΑΤΖΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΜΠΑΣΔΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΝΟΥΣΗΚΥΡΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ, ΠΑΓΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΑΛΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΠΑΠΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, ΠΟΡΦΥΡΙΑΔΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ, ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΣΑΡΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΤΕΡΖΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΟΥΛΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΤΖΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΤΖΗΡΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΖΟΛΛΑΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΤΣΑΜΑΣΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΣΙΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΦΥΚΑ ΕΛΕΝΗ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου