Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Το ΠΑΜΕ ΟΤΑ για σχολικούς φύλακες



Στηρίζουμε την πανελλαδική κινητοποίηση των σχολικών φυλάκων (13 και 14/2/2014).            Με την αυτοκινητοπομπή τους από την Αλεξανδρούπολη ως την Αθήνα δείχνουν την αποφασιστικότητά τους να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις διαθεσιμότητες, ενάντια στις απολύσεις, τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή με αξιοπρέπεια.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΖΩΗΣ, ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» δείχνει καθημερινά ότι γίνεται όλο και πιο κατανοητό πως για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας χρειάζεται και ρήξη και ανατροπή.
Ρήξη με τη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που οδηγεί εργαζόμενους σε  διαθεσιμότητα – απόλυση.
Ρήξη με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σπέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που χτυπά για λογαριασμό του κεφαλαίου τη σταθερή δουλειά, αντικαθιστά τις μόνιμες θέσεις εργασίας με ελαστικές, περιορισμένης διάρκειας, που ληστεύει το ΕΦΑΠΑΞ, που αφήνει αρρώστους χωρίς γιατρούς και φάρμακα, παιδιά νηστικά στα σχολεία, κ.α.
Χρειάζεται ανατροπή αυτής της πολιτικής που μας θέλει φτηνούς, μισοάνεργους ή μισοεργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που προχωρά για την κάλυψη των αναγκών σε προσλήψεις εργαζομένων μέσα από τα πεντάμηνα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας (προσλήψεις 1.050 επιστατών για τη φύλαξη των δημοσίων σχολείων), των 490 και 427 ευρώ μισθό.
            Το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΖΩΗΣ, ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» δείχνει ότι καθημερινά γίνεται όλο και πιο κατανοητό ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, τίποτα δεν πρόκειται να κερδηθεί, αν εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν πάρουμε την υπόθεση του αγώνα μας στα χέρια μας, αν δεν σηκωθούμε όρθιοι να αναμετρηθούμε με κυβέρνηση, Δημοτικές Αρχές, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, κεφάλαιο και όλους όσους μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους.
 Οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στους εκμεταλλευτές μας, και διεκδικούμε :
·         να σταματήσουν όλες οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις
·         να επανατοποθετηθούν όλοι οι σχολικοί φύλακες στα σχολεία.
·         να μην εκχωρηθεί η αρμοδιότητα της φύλαξης των δημόσιων σχολείων σε ιδιωτικές ή άλλες «κοινωνικοσυνεταιριστικές» εταιρείες. Όχι στην επιχειρηματική δράση των ΟΤΑ.
·         Όχι στα πεντάμηνα Προγράμματα που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους.
·          να αναγνωριστεί ασφαλιστικάσυνταξιοδοτικά η προϋπηρεσία που είχαν οι σχολικοί φύλακες (πέντε περίπου χρόνια με συμβάσεις).
ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου