Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Προς πλήρες ηλεκτρονικό «φακέλωμα» καταθέσεων και δαπανών



Σε ηλεκτρονικό φακέλωμα με στοιχεία τραπεζικών συναλλαγών και τις δαπάνες διαβίωσης που πραγματοποίησαν το 2013 όλοι οι φορολογούμενοι προχωρά η Eφορία. Με απόφαση του Χ. Θεοχάρη τράπεζες, επενδυτικές και ασφαλιστικές, εταιρείες, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, πανεπιστήμια, κολλέγια, σχολές, σχολεία, εταιρείες τηλεφωνίας, ηλεκτρισμού και ύδρευσης και θα πρέπει να αποστείλουν λεπτομερή και ονομαστικά στοιχεία για τους πελάτες τους με πλήρη καταγραφή των δαπανών που πραγματοποίησαν το 2013.

Ακόμα και τα αποτελέσματα διαγνωστικών εξετάσεων, τον τύπο της ασθένειας και το είδος της χειρουργικής επέμβασης θα γνωρίζει η Eφορία.
Οι τράπεζες πέραν των στοιχείων που αφορούν κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, δάνεια, επιταγές, πληρωμές με κάρτες, εμβάσματα θα πρέπει να αποστείλουν καταστάσεις για όλες τις συναλλαγές ελευθέρων επαγγελματιών και επιχειρήσεων που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για φοροδιαφυγή.
Οι καταληκτικές ημερομηνίες για τις καταστάσεις είναι η 28η Φεβρουαρίου, η 31η Μαρτίου και η 30η Απριλίου ανάλογα με το είδος της δαπάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου