Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Συμπαράσταση ΠΑΜΕ στους αγώνες των εργαζομένων στα S.M. Αρβανιτίδη



Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα τελευταία δύο χρόνια οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ «Αρβανιτίδης » είναι πλέον γνωστή σε όλους.
Χωρίς κανένα έλεος η  εργοδοσία απολύει τους εργαζομένους της, μειώνει τους μισθούς τους σε επίπεδο που δεν μπορούν να ζήσουν, παίζει μαζί τους παιχνίδια «ψυχολογικής βίας», τους στέλνει στα δικαστήρια.
Ενώ τους αφήνει απλήρωτους για μήνες και καταπατεί κάθε νόμιμο εργασιακό τους δικαίωμα, ταυτόχρονα είναι εκείνη που τους απειλεί και τους εκβιάζει. Δίνει ανέξοδες υποσχέσεις, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να διασπάσει τους εργαζόμενους, για να τους έχει του χεριού της.

Η Αγωνιστική Συνδικαλιστική ΠΑράταξη (Α.Σ.ΠΑ.) του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Γιαννιτσών και η Τοπική Γραμματεία Π.Α.ΜΕ., δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των συναδέλφων από το ξεκίνημα των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων, μέχρι και σήμερα, όπου κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία υψώνουν για άλλη μια φορά το ανάστημά τους, διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία και σε μια αξιοπρεπή ζωή.
Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους τα παιχνίδια που παίζουν στις πλάτες τους κυβέρνηση, εργοδοσία και οι όψιμοι συμπαραστάτες των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών. Έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάργηση των ΣΣΕ, όταν σέρνονταν στα τραπέζια των «κοινωνικών διαλόγων» με την εργοδοσία. Αυτές οι υπογραφές, σε συνδυασμό με την πολιτική της συγκυβέρνησης, είναι που έδωσαν αέρα στα πανιά του Αρβανιτίδη, για να προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και στην καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες του Αρβανιτίδη,
Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μονοπωλίων απαντάμε με αποφασιστικότητα. Βαδίζουμε υπερήφανα στον  δρόμο της πάλης και του οργανωμένου αγώνα.
Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά
Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου