Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Το Σάββατο 5 Απριλίου η τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας του 9 Διεθνή Μαραθώνιου



Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου, το Σάββατο 5 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηδρομία και τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας του Μαραθωνίου, στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, με ιδιαίτερο τελετουργικό και απώτερο στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή της περιοχής μας.
Το τελετουργικό της εκδήλωσης :


Σάββατο 5/4,    ώρα 11:00 – Υποδοχή κοινού / επισήμων
                         ώρα 11:30 – Αφή της Αλεξανδρείου Φλόγας του Μαραθωνίου                      
             ώρα 11:35 – Χαιρετισμός του Δημάρχου Πέλλας, Γρηγόρη Στάμκου
                                 Χαιρετισμός Υπευθύνου Οργανωτικής Επιτροπής
                                 Ανταλλαγή ενθυμίων
            ώρα 11:40 – Πολιτιστικό πρόγραμμα
                        ώρα 11:55 – Παράδοση Φλόγας στον Λαμπαδηδρόμο
            ώρα 12:00 – Εκκίνηση Λαμπαδηδρομίας

       Ο Λαμπαδηδρόμος που θα ανάψει το βωμό, είναι o Γιάννης Κουρκουρίκης ο οποίος  είναι Πρωταθλητής Κωπηλασίας τα τελευταία 30 χρόνια με Ολυμπιακές και Παγκόσμιες διακρίσεις. Επί 19 συνεχόμενα χρόνια (1987-2006) αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας κατακτώντας την 10η θέση στην Ολυμπιάδα της Ατλάντας το 1996 και την 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντρών στη Λουκέρνη το 2001. Έχει λάβει μέρος σε τριάντα διαδοχικά Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κωπηλασίας κερδίζοντας 24 χρυσά μετάλλια.
      Η αθλητική του καριέρα είναι εξίσου σημαντική στους αγώνες βουνού και δρόμου αντοχής. Μερικές από τις σημαντικότερες διακρίσεις του είναι η 17η θέση στο Gore-tex Transalpine-Run 274 km το 2011, η 1η θέση στο V.F.U.T. Παρανεστίου 160 km το 2013, η 2η θέση στο Olympus Mythical Trail 100 km το 2012 και η 10η θέση στον Olympus Marathon 44 km το 2013. Η καλύτερη προσωπική επίδοσή του στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας είναι 02:56:11.


          O Γιάννης Ανδρόνογλου με μαθητές του από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο θα εκπροσωπήσει τον Δήμο Πέλλας στο πολιτιστικό πρόγραμμα της Αφής της Φλόγας. Ο Γιάννης Ανδρόνογλου είναι απόφοιτος των τάξεων των: Β.Βαλαβάνη (πτυχίο κιθάρας-Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών), Κ. Κοτσιώλη (Δίπλωμα Σολίστ-Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης).  Πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος   (Magister Artium-Gitarre) του Πανεπιστημίου Mozarteum-Salzburg(Prof. Matthias Seidel, Mag.art. Marco Tamayo).



Έχει αποσπάσει Πανελλήνια και Διεθνή Βραβεία κιθάρας και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα ρεσιτάλ, εμφανίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και συμπράξεις με συμφωνικές ορχήστρες σε Ελλάδα και εξωτερικό, με εξαιρετικές κριτικές από τους ειδικούς και τα Μ.Μ.Ε.
 Σταθμό στην καριέρα του αποτελεί η συμμετοχή του ως  σολίστ, διδάσκων και μέλος επιτροπής στο σημαντικότερο συνέδριο και διαγωνισμό  κλασσικής κιθάρας παγκοσμίως, στο Guitar Foundation of America,που διεξήχθη τον Ιούνιο-Ιούλιο 2011 στο Columbus της Georgia  (Η.Π.Α.)  
        Από το 2007 διατελεί Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών.
Μαθητές του έχουν βραβευτεί σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς κιθάρας και δραστηριοποιούνται ως σολίστες και καθηγητές.
       Από το 2010 διατελεί Υποψήφιος Διδάκτωρ, του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Λαμπαδηδρομία μέσα στην Πέλλα θα πραγματοποιηθεί από τους μαθητές του γυμνασίου της Πέλλας. Αλλαγές Λαμπαδηδρόμων θα γίνουν στο Μουσείο , στην πλατεία με την  Αρχαία Κρήνη, στο Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου -στην εκκίνηση του μαραθωνίου- και στην είσοδο του χωριού.


Είσοδος ελεύθερη- προσκλήσεις δεν θα σταλούν-.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου