Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Άγριο "κράξιμο" Ιωαννίδη σε Τζιτζικώστα.Πορφυρογέννητοι και κωλοτούμπες οι Αντιπεριφερειάρχες του.



 Για κωλοτούμπα Τζιτζικώστα έκανε λόγο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης. Ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής.
Για «προσωπικές επιλογές» Τζιτζικώστα έκανε λόγο ο Κεδίκογλου Επίθεση στον Απόστολο Τζιτζικώστα, χωρίς να τον κατονομάζει, εξαπέλυσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιάννης Ιωαννίδης πριν από λίγο σε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία ανακοίνωσε το όνομα του συνδυασμού του «Κεντρική Μακεδονία Περιφέρεια Πρωταθλήτρια».
Ο κ. Ιωαννίδης έκανε λόγο για πορφυρογέννητους,
ενώ άφησε αιχμές για χρησιμοποίηση των μέσων και των χρημάτων της Περιφέρειας για προεκλογικούς σκοπούς. Μίλησε δε για «κωλοτούμπα» του κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος είχε μιλήσει για «απο-Ψωμαδοποίηση» της παράταξης και τελικά χρησιμοποιεί 27 στελέχη του Παναγιώτης Ψωμιάδης. Όπως είπε, δεν θέλει να χτυπήσει κάποιον αλλά πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες της διαφάνειας και ενός έντιμου προεκλογικού αγώνα.

Εξάλλου ο κ.Ιωαννίδης ανακοίνωσε ότι έκλεισε γι΄ αυτόν ο κύκλος της Βουλής και δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής.

Σε ερώτηση της Voria.gr είπε, ότι ο προεκλογικός αγώνας δεν θα είναι ντέρμπι ανάμεσα στον ίδιο και στον κ. Τζιτζικώστα, αλλά μάχη ανάμεσα σε τέσσερις, περιλαμβάνοντας τόσο την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου όσο και τον υποψήφιο της ΔΗΜΑΡ Μάρκο Μπόλαρη.

Τη Δευτέραhttp://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png ο κ. Ιωαννίδης θα ανακοινώσει τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού του.

Το «παρών» στην εκδήλωση του κ.Ιωαννίδη έδωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε ότι η ΝΔ επέλεξε μία νέα προσέγγιση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανταποκρινόμενη στις επιθυμίες του κόσμου.

«Αποκομματικοποιήσαμε τις εκλογές, μη δίνοντας χρίσματα. Θελήσαμε να μην ποδηγετήσουμε τα μέλη μας και για αυτό δεν υπάρχουν κυρώσεις, ποινές ή πειθαρχικές συνέπειες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει επιλογή από το κόμμα. Θέσαμε συγκεκριμένα αυτοδιοικητικά κριτήρια και βάσει αυτών πιστεύουμε ότι ο Γιάννης Ιωννίδης για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σταύρος Καλαφάτης για τον δήμο Θεσσαλονίκης είναι οι πιο ενδεδειγμένες λύσεις, που θα φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες», τόνισε ο κ.Κεδίκογλου. Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «όσοι κινήθηκαν με βάσει προσωπικές επιλογές θα κριθούν από τον κόσμο».

«Ο προεκλογικός αγώνας πρέπει να γίνεται από εκλογικό κέντρο κι όχι από την Περιφέρεια»

Πιο αναλυτικά ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε πως «ο συνδυασμός θα πορευτεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε αυτόν τον αγώνα». «Με δύναμη και αποφασιστικότητα θα κάνουμε τη Μακεδονία πρωταθλήτρια. Η δουλειά αυτή θέλει κότσια. Θέλει σκληρή δουλειά. Θέλει ανθρώπους προικισμένους με την πείρα της ζωής, που έχουν κολλημένα τα ένσημα της καθημερινής μάχης. Μπαίνω στον αγώνα αυτό επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι μπορώ να κάνω αυτή τη δύσκολη δουλειά, να αναλάβω αυτήν την ευθύνη. Πιστεύω ότι έχω αποδείξει ότι διαθέτω τα απαραίτητα προσόντα. Ποτέ δεν ήμουν οπαδός των πορφυρογέννητων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης.

Ζήτησε να κρατηθεί στον προεκλογικό αγώνα και στην όποια αντιπαράθεση των εκλογών «ένα υψηλό επίπεδο» και ειδικότερα για το απερχόμενο σχήμα (σ.σ. παράταξη Τζιτζικώστα) τόνισε: «παρακαλώ πολύ όλοι τους να φροντίσουν ώστε να μη δίνεται η εντύπωση στους πολίτες ότι η προεκλογική εκστρατεία γίνεται με λεφτά της Περιφέρειας ή με λεφτά που σχετίζονται με την Περιφέρεια. Όλοι οι συνδυασμοί οφείλουν να έχουν εκλογικά κέντρα, έσοδα από εμφανείς πόρους και να χρησιμοποιούν μέσα του συνδυασμού κι όχι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στις δύσκολες ώρες που περνούν οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν την προέλευση των χρημάτων. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει προεκλογική εκστρατεία υποδυόμενος τον αυτοδιοικητικό παράγοντα. Ειλικρινά στεναχωριέμαι όταν διαπιστώνω τέτοιες συμπεριφορές. Ο πολίτης απαιτεί διαφάνεια, σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και σοβαρότητα. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα μείνουμε αδιατάρακτα προσηλωμένοι στη διαφάνεια. Περιμένουμε κι από τους υπόλοιπους διεκδικητές να κάνουν το ίδιο».

Σε ερώτηση περί επίθεσης στον κ. Τζιτζικώστα, ο κ. Ιωαννίδης απάντησε ότι δε θέλει να χτυπήσει κανέναν, αλλά «να προστατεύσει και να προφυλάξει όλους τους υποψηφίους, ώστε να τηρήσουν τους κανόνες. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι, αλλά και να φαίνεται τίμια. Τώρα μπερδεύεται ο εν ενεργεία με τον υποψήφιο περιφερειάρχη. Ο προεκλογικός αγώνας πρέπει να γίνεται από εκλογικό κέντρο κι όχι από την Περιφέρεια».

Δήλωσε επισήμως ότι ο κύκλος της κεντρικής πολιτικής σκηνής έκλεισε για τον ίδιο οριστικά και πλέον θα αφιερωθεί στη συνεισφορά στον τόπο του, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Κύριος στόχος του είναι η συγκράτηση των νέων ανθρώπων, των επιστημόνων και του ενεργού οικονομικού δυναμικού από τη μαζική φυγή στο εξωτερικό κι αυτό είπε πως επιτυγχάνεται με ενίσχυση της ανάπτυξης, με νέες δουλειές, με ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και με επαναπατρισμό των 25.000 επιχειρήσεων που είναι εκτός συνόρων. Δήλωσε αποφασισμένος και ικανός να διεκδικήσει όλα αυτά από την Πολιτεία.

Για τους περιφερειακούς συμβούλους που τάχθηκαν υπέρ του κ. Τζιτζικώστα είπε ότι «τα 27 αυτά άτομα είναι η ομάδα Ψωμιάδη. Αυτοί έχουν από μια ψήφο ο καθένας. Άρα χάνουμε προς το παρόν με 27 ψήφους. Εγώ πιστεύω ότι η διοίκηση Ψωμιάδη πέτυχε. Σε συνέντευξή του ο περιφερειάρχης είχε δηλώσει πως στοχεύει σε αποψωμιαδοποίηση της παράταξης και την επόμενη μέρα πήρε όλους τους συνεργάτες του Ψωμιάδη. Μέχρι και ο τελευταίος που πήγε ήταν να έρθει σε εμάς, αλλά έγινε παζάρι για το αν θα είναι θεματικός αντιπεριφερειάρχης κτλ. Βρέθηκαν 30 λογοτιμήτες; Δεν είναι περίεργο; Μακάρι να είναι, διότι είναι μεγάλη υπόθεση να κρατάει κάποιος το λόγο του...».

Ο κ. Ιωαννίδης είπε ότι ο προεκλογικός αγώνας έχει τέσσερις πολύ δυνατούς υποψηφίους και πως η μάχη βάσει και των κεντρικών δημοσκοπήσεων μπορεί τελικά να κριθεί με την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Για την τελευταία είχε μόνο καλά λόγια να πει: «είναι πολύ καλή, την έχω σε εκτίμηση και είναι φίλη μου". Για τον κ. Μάρκο Μπόλαρη επίσης είπε πως «έχει δυναμικότητα, είναι υπολογίσιμος αντίπαλος και προέρχεται από το δεύτερο μεγαλύτερο νομό, τις Σέρρες». «Δεν πιστεύω ότι θα γίνει δίπολο με τον κ. Τζιτζικώστα», διευκρίνισε.

Ο κ. Ιωαννίδης ζήτησε να αξιοποιηθούν τα όποια κονδύλια για τη συγκράτηση των νέων στη χώρα και για την πραγματική ανάπτυξη κι όχι σε... δρομάκια και άλλες παρεμβάσεις ήσσονος σημασίας, στις οποίες ξοδεύτηκαν πέντε πακέτα στήριξης.

Στη συνέντευξη δεν έλειψαν και οι αθλητικές αναφορές. «Ένωσα τους ΠΑΟΚτσήδες με τους Αριανούς. Με βρίζουν όλοι τους, δεν είναι φοβερό; Οι οπαδοί του Άρη με βρίζουν και παραπονούνται. Αυτό με στενοχωρεί αφάνταστα. Αυτά τα παιδιά έγιναν Αριανοί εξαιτίας μας. Υποφέρω με όσα συμβαίνουν στον Άρη, δεν μπορώ όμως να γίνω άτιμος. Είναι Γολγοθάς για μένα αυτό που περνάω με τον Άρη. Κάποιοι ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα, επειδή δε διαφημίζω ό,τι κάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου