Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

12 πραπαιτούμενα-κόλαση για την εκταμίευση των 8,3 δις Ευρώ.



 Αφήνοντας πίσω νέες απαιτήσεις, αποχώρησαν χθες από την Αθήνα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Η στήριξη που επιζητούσε η δικομματική κυβέρνηση από τους εταίρους-δανειστές, μέσω θετικών δηλώσεων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά το χθεσινό Eurogroup, της στοίχισε ούτε λίγο ούτε πολύ 12 προαπαιτούμενα και ένα νέο μαρτύριο εκταμίευσης των 8,3 δισ. ευρώ σε υπο-δόσεις, οι οποίες θα εκταμιευθούν μόνο μετά την υλοποίηση της λίστας με τις νέες απαιτήσεις της τρόικας.


Ειδικότερα, το Eurogroup έλαβε μία αντίστοιχη απόφαση με αυτή του περασμένου Ιουλίου, αποφασίζοντας και αυτή τη φορά η εκταμίευση να γίνει σε τρεις δόσεις, αφού πρώτα έχει υλοποιηθεί η λίστα με τα προαπαιτούμενα.
Ωστόσο αν και ο αριθμός αυτών έχει καθορισθεί, σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών δεν έχει αποφασισθεί ακόμα ποια θα είναι αυτά, καθώς όπως είπε τα 12 προαπαιτούμενα θα τα αποφασίσει η Κομισιόν!
Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, για τη μεγάλη δόση των 6,3 δισ, προαπαιτούμενα ήταν όσα ψηφίσθηκαν με το πολυνομοσχέδιο. Αντίθετα η δεύτερη και η τρίτητρίτηhttp://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png δόση, που θα είναι από 1 δισ. ευρώ η καθεμία, θα εκταμιευθούν εφόσον η κυβέρνηση υλοποιήσει πρώτα τα 6+6 προαπαιτούμενα, που θα επιλεχθούν από την Κομισιόν μέσα από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται η Ελευθεροτυπία, ο νέοςνέοςhttp://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png κατάλογος των προαπαιτουμένων μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:
- Την ολοκλήρωση της λίστας με τους υπόλοιπους φορους υπέρ τρίτων, οι οποίοι θα καραργηθούν
- Θέσπιση πλαισίου για την αντιμετώπιση της Διαφθοράς στο Δημόσιο
- Νέο πρόγραμμα είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών
- Μείωση περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών και εξασφάλιση πρόσβασης των ανασφάλιστων πολιτών σε υπηρεσίες Υγείας
- Ενοποιήση όλων των επικουρικών ταμείων του Δημοσίου και συγχώνευση με το Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο του ιδιωτικού τομέα
- Αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ με παράλληλη εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προς την επιχείρηση και νέο πλαίσιο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων με έλεγχο του πόθεν έσχες
- Θέσπιση νέου μισθολογίου στο Δημόσιο με αξιολόγηση των υπαλλήλων
- Αλλαγές στο Ασφαλιστικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου