Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Σημαντικές διακρίσεις μαθητών του 1ου Λυκείου Γιαννιτσών σε διαγωνισμό διοίκησης επιχειρήσεων

Με επιτυχίες και διακρίσεις συμμετείχαν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών στην τελική φάση του εθνικού διαγωνισμού Young Business Talents.

Μερικά πράγματα για τον διαγωνισμό

Μετά από 4 μήνες εντατικής επιχειρηματικής δράσης και προσπάθειας των 354 ομάδων που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο, οι 75 επικρατέστερες ‘εταιρίες’ μαθητών Λυκείων από όλη τη χώρα, έφτασαν στην τελική φάση του Young Business Talents– του 1ου Διαγωνισμού με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή στην Ελλάδα. Ο Προσομοιωτής είχε διατεθεί δωρεάν σε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό, από την εταιρία PRAXISMMT με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και χορηγία της NIVEA.



Το μοναδικό σχολείο του νομού Πέλλας, το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών συμμετείχε από την έναρξη του διαγωνισμού Νοέμβριο του 2013 έως και την Ημιτελική φάση τέλους Φεβρουαρίου 2014 με 11 ομάδες μαθητών από τις οποίες προκρίθηκαν στον Τελικό διαγωνισμό 4 ομάδες-εικονικές επιχειρήσεις.



Στον 1ο Εθνικό Τελικό Διαγωνισμό πήραν μέρος με τη φυσική τους παρουσία οι 75 ομάδες εταιρικές-εικονικές επιχειρήσεις από όλα τα Λύκεια της χώρας, που επικράτησαν και προκρίθηκαν στη φάση του Τελικού με 300 μαθητές (από τις 350 ομάδες που ξεκίνησαν από την έναρξη του διαγωνισμού), για την ανάδειξη των 15 καλύτερων ομάδων εικονικών επιχειρήσεων που διοικούν μαθητές.
Μέσω του επιχειρηματικού προσομοιωτή, οι μαθητές
online κατέθεταν κάθε έτος ένα επιχειρηματικό πλάνο από το οποίο έπαιρναν τα αποτελέσματα και προχωρούσαν με το σχεδιασμό του επόμενου επιχειρηματικού πλάνου.
Το κάθε έτος κύκλου εργασιών μιας εταιρίας ήταν μια εβδομάδα σε πραγματικό χρόνο. Έτσι, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού οι 350 ομάδες-επιχειρήσεις που συμμετείχαν, έτρεξαν 11 εταιρικά-εικονικά έτη.
Οι διαγωνιζόμενες ομάδες κατέθεσαν την ημέρα του .Τελικού Διαγωνισμού 29 Μαρτίου 2014 3 εικονικά-εταιρικά έτη μέσα σε μια μέρα για την ανάδειξη των 15 καλύτερων κερδοφόρων εικονικών-εταιρικών επιχειρήσεων.


Θέση Ομάδα Γιαννιτσών Μαθητές
1η JOSECUERVO Ανδρίτσος Κωνσταντίνος
Παπαδόπουλος Παναγιώτης
Πρέμτσης Σωτήρης Προσομοίωση : S11


Θέση Ομάδα Γιαννιτσών Μαθητές


2
η ROUS Πεχλιβάνη Γεωργία
Σαραντίδου Δήμητρα
Στεφανίδου Μυροφόρα
Τσίτα Σοφία
Προσομοίωση: S05



Θέση Ομάδα Γιαννιτσών Μαθητές
3
η LITTLEMIX Καρατσιράκη Μαρία
Παπαδοπούλου Φανούλα
Σαββουλίδου Μαρία
Στεφανίδου Χριστίνα

Προσομοίωση : S12
Θέση Ομάδα Γιαννιτσών Μαθητές
4
η FYDANOKRATIA Αβραμίδης Δημήτρη
Καμπάνης Χρήστος
Σωτιριάδης Λάζαρος
Φυντανής Γιώργος

Προσομοίωση : S11


Αξιοσημείωτες είναι οι διακρίσεις που είχαν όλες οι ομάδες με την
JOSECUERVO να είναι πρώτοι στον όμιλο τους και 7η πανελληνίως ανάμεσα σε 350 ομάδες κερδίζοντας έπαθλο 240 ευρώ και τη ROUS 39η πανελληνίως, η LITTLEMIX 29η και η FYDANOKRATIA 27η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου