Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

“Έπεσε” η αυλαία των 7ων Εαρινών Συνθέσεων του Αλεξάνδρειου Ωδείου Γιαννιτσών

Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών παρουσίασε μια υψηλού επιπέδου συναυλία το περασμένο Σάββατο (12/4) στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. Επρόκειτο για τη Μεγάλη Μαθητική Συναυλία με την οποία έπεσε η αυλαία των 7ΩΝ Εαρινών Μουσικών Συνθέσεων 2014.
Την συναυλία άνοιξε η Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου υπό την διεύθυνση του Νίκου Χανουμίδη και η οποία παρουσίασε Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας δημιουργώντας κατανυκτική ατμόσφαιρα στην αίθουσα. Στη συνέχεια το σύνολο βιολιών της Ανδρομάχης Κυπραίου, με εξαιρετική εμφάνιση, εισήγαγε το κοινό στο δεύτερο μέρος της συναυλίας που αφορούσε την Ευρωπαϊκή κλασσική και έντεχνη μουσική.
Ακολούθησαν οι σπουδαστές Στέφανος Βασιλειάδης (κιθάρα, τμήμα Όλγας Καϊλόγλου), Γεωργία Αλεξοπούλου και Αγάθη Στεργιοπούλου (πιάνο, τμήμα Μαρίας Ρούσση), Παύλος Μισσιώνης (κιθάρα, τμήμα Βασίλη Μπεζεβέγκη), Θανάσης Αυγερινός (πιάνο, τμήμα Θανάση Ρεπάνη), Λάζαρος Γώγος (κιθάρα, τμήμα Δήμου Ζαμπούνη), το σύνολο φλάουτων υπό την καθηγήτρια Θεοδώρα Ηλιάδου, Παναγιώτης Καλλιωτάκης (ακκορντεόν, τμήμα Τάσου Μαχαιρίδη), Άγγελος Σαρασλανίδης (πιάνο, τμήμα Κατερίνας Μαστοράκη), Κατερίνα Γκανάκα (βιολί, τμήμα Ανδρομάχης Κυπραίου), Μαρία Τσαυταρίδου (πιάνο, τμήμα Θεόφιλου Παπαδόπουλου), Μαρία Ιωάννου (πιάνο, τμήμα Θεόφιλου Παπαδόπουλου), Λίνα Αλατζίδου (τραγούδι, τμήμα Μάρκου Βαλαβάνη).


Όλοι οι σπουδαστές σημείωσαν εξαιρετικές ερμηνευτικές επιδόσεις. Την συναυλία έκλεισε το σύνολο κιθάρας του Διευθυντή του Ωδείου Γιάννη Ανδρόνογλου ο οποίος είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια όλης της συναυλίας. Τα έσοδα από την εκδήλωση δόθηκαν προς ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, που λειτουργεί στα Γιαννιτσά. Η Μεγάλη Μαθητική Συναυλία απετέλεσε απτή απόδειξη του υψηλού επιπέδου του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών καθώς και της καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής εργασίας που διενεργείται στους κόλπους του από την Καλλιτεχνική Διεύθυνση και τους καθηγητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου