Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Θα γεμίσουμε δημοτικούς συμβούλους:Η «εξυπνάδα» του υπουργείου που πολλαπλασίασε τους υποψήφιους.



Σε τροχιά εκλογών μπαίνει μετά το Πάσχα ολόκληρη η χώρα με τους υποψήφιους για τις αυτοδιοικητικές να καταστρώνουν τα σχέδιά τους για να πείσουν τους Ελληνες ψηφοφόρους να τους προτιμήσουν. Ωστόσο, η... επιλογή των δημοτικών συμβούλων, όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι καθόλου εύκολη, καθώς αυτοί αυξάνονται με αριθμητική πρόοδο.
Ο πραγματικός αριθμός των υποψηφίων για τα δημοτικά συμβούλια αναμένεται να ξεπεράσει τις 75.000 χάρη σε μια «έξυπνη» τροπολογία που πέρασε το υπουργείο Εσωτερικών και αντί να μειώνει τα συμβούλια των καλλικρατικών δήμων, παροτρύνει τους συνδυασμούς να
κατεβάσουν ψηφοδέλτια με τους διπλάσιους υποψήφιους από τις συνολικές έδρες κάθε δήμου.
Οπως αναφέρει η «Καθημερινή», οι επείγουσες αυτές ρυθμίσεις, που πέρασαν την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να δημιουργήσουν παρενέργειες, καθώς, αρκετοί συνδυασμοί ήδη δυσκολεύονται να βρουν υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους για να μπορέσουν να αντιπαρατεθούν στους πιο «ισχυρούς» αντιπάλους τους.
Για παράδειγμα στο Δήμο Αθηναίων όπου εκλέγονται 49 δημοτικοί σύμβουλοι (29 από τον νικητή και 20 από την αντιπολίτευση), ο κάθε συνδυασμός μπορεί να κατεβάσει ακόμη και 98 ονόματα στο ψηφοδέλτιο.
Ακόμη πιο διαφωτιστικό είναι το παράδειγμα που δίνει η εφημερίδα για τον δήμο Στυλίδας που αιρθμεί 13.000 κατοίκους. Αν ένας πρωτοδοκιμαζόμενος υποψήφιος δήμαρχος (όπως π.χ. ο κ. Πανουργιάς που αποφάσισε να αντιπαρατεθεί στον Απόστολο Γκλέτσο) επιθυμεί να διαμορφώσει ένα πλήρες ψηφοδέλτιο, πρέπει να αναζητήσει 110 υποψηφίους. Και δεν επιτρέπεται να βρει όποιους κι όποιους. Το 1/3 απ' όσους, τέλος πάντων, πείσει να εκτεθούν στη λαϊκή ψήφο θα πρέπει απαραιτήτως να είναι γυναίκες για να μην ακυρωθεί το ψηφοδέλτιό του. Συγκεκριμένα, αφού βρει 26 άτομα στη Στυλίδα, 16 στον Αχινό και 12 στην Πελασγία (πρώην δήμοι που συγχωνεύθηκαν), μετά πρέπει να περιοδεύσει στα χωριά Αυλάκι, Αγ. Μαρίνα, Λογγίτσι, Νεράιδα, Ανυδρο, Παλιοκερασιά, Σπαρτιά, Καραβόμυλο, Ράχες, Αχλάδι, Βαθύκοιλο και Γλύφα για να ανακαλύψει και εκεί από 2 ώς 4 υποψηφίους του (για τα κοινοτικά συμβούλια). Και σε όσα χωριά είναι άνω των 300 κατοίκων πρέπει να βρει και μερικές γυναίκες!
Υπάρχει ωστόσο και μία ακόμη «λεπτομέρεια» την οποία ελάχιστοι ανέδειξαν το 2010, διότι απλούστατα εξυπηρετούσε όλο το κομματικό σύστημα. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ακόμη και με τον «Καλλικράτη», αν ένας πολίτης ενδιαφερθεί να διεκδικήσει τον δήμο του, πρέπει απαραιτήτως να στελεχώσει ψηφοδέλτιο καλύπτοντας το 100% των θέσεων που αναλογούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του και επιπλέον να εντοπίσει υποψηφίους και στις πρώην κοινότητες που τον πλαισιώνουν.

9 σχόλια:

  1. ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣ !!! ΑΥΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ. ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ ΠΑΓΙΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΥΠ.ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ !!! ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΝΕΟ ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ ??? ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΜΚΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ. "Η Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΑΣ ΦΩΤΙΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ "Η ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΛΛΑΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ 13 Ε.
      Χρόνια πολλά και σε σένα και την οικογένειά σου.
      Επειδή προφανώς το όνομά σου προέρχεται από το αρκτικόλεξο:
      Ευνουχισμένος - Εραστής- Εθισμένος - Εγκεφαλικά - Εντολοδόχος - Επίκουρος – Ειδικός –Επαγγελματίας – Επενδυτής – Εξωπραγματικών – Εικονικών – Εκλογικών – Ελπίδων

      Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω, ότι η Πέλλα ΕΧΕΙ Δήμαρχο.

      Διαγραφή
    2. ΑΓΑΠΗΤΕ DEXIHAF ΣΟΥ ΔΙΕΦΥΓΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΚΤΙΚΟΛΕΞΟΥ Η ΛΕΞΗ "ΕΠΙΒΗΤΟΡΑΣ". ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΕ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΒΑΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΑΙΣΤΑΝΘΕΙΣ Ο ΔΗΘΕΝ (κυριος ΠΕΛΛΑ 2020) ΔΗΜΑΡΧΟΣ.... ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΗΓΟΡΗΣΕΙ...

      Διαγραφή
    3. Μάλλον εσένα σου διαφεύγει ότι το αρκτικόλεξο που αποδέχεσαι ξεκινάει με την λέξη Ευνουχισμένος. Ευνουχισμένος και επιβήτορας είναι κομματάκι δύσκολο.
      Επειδή όμως παρακολουθώ της ασκήσεις αισιοδοξίας στις οποίες επιδίδεσαι, σε σχόλιό σου σε άλλη ανάρτηση αναφέρεις: «ΟΤΑΝ ΜΕΣΟΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ ΠΛΗΡΕΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ…..»
      Ποιο μεσοβδόμαδα από σήμερα Πέμπτη δεν έχει. Πες του να βιαστεί λίγο γιατί είναι κρίμα να στερηθεί την παρουσία του ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.
      Παρεμπιπτόντως τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών κατατίθενται στο Πρωτοδικείο. Το Εκλογοδικείο είναι αρμόδιο για την εκδίκαση των ενστάσεων κατά του κύρους των εκλογών. Δικαιωματικά σου απονέμονται άλλα τρία Ε Γιωργάκη.
      Εύσωμος Ερασιτέχνης Εκλογολόγος.
      Υ.Γ 1. Πες του Νίκου μη μπερδευτεί και προτείνει στον Παναθηναϊκό να είναι από μισό χρόνο κυπελλούχος με τον ΠΑΟΚ. Άλλο είναι ο ΠΑΟΚ άλλο το ΠΑΣΟΚ.
      Υ.Γ. 2. Η Πέλλα ΕΧΕΙ Δήμαρχο

      Διαγραφή
  3. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΑΣΚΑΛΕ ΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΟΥ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή