Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ήθελαν λύτρα για να επιστρέψουν το αυτοκίνητο που είχαν κλέψει



Δύο περιστατικά στα οποία οι δράστες κλοπών ζητούσαν «λύτρα» για να επιστρέψουν τα κλεμμένα, σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη.Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής συνελήφθησαν στα Διαβατά ένας 37χρονος και ένας 41χρονος, γιατί επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο είχαν κλέψει το όχημα από χωριό της Καβάλας. Μάλιστα ο 37χρονος πήγε στο σπίτι του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και ζήτησε χρήματα προκειμένου να «μεσολαβήσει» για να βρεθεί το
κλεμμένο όχημα. Να σημειωθεί ότι σε έρευνα που έγινε στο ταξί ιδιοκτησίας του 37χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος.
Το βράδυ του Μ. Σαββάτου συνελήφθη στη Σταυρούπολη ένας 48χρονος ο οποίος νωρίτερα διέρρηξε διαμέρισμα ιδιοκτησίας 41χρονου. Ο δράστης αφαίρεσε από το εσωτερικό του σπιτιού ένα κινητό τηλέφωνο, μία κάμερα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα STIK ασύρματου δικτύου ίντερνετ και παλαιά συλλεκτικά χαρτονομίσματα. Και σε αυτή την περίπτωση ο δράστης πριν συλληφθεί, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το θύμα και του ζήτησε χρήματα προκειμένου να του επιστρέψει τα κλεμμένα αντικείμενα. Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου