Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

«Κοινωνική κατοικία» αποτέλεσμα μιας πολιτικής αδικίας

Του Παναγιώτη Νανούδη

Οι εξαθλιωμένοι Έλληνες αποκτούν πλέον και στέγη. Ύστερα από τα κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, ιατρεία και άλλα τόσα που έχουν δημιουργηθεί από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, έχουν τώρα το θράσος σε χρόνο προεκλογικό και ψηφοθηρικό οι κυβερνώντες αυτής της χώρας να ανακοινώνουν τη δημιουργία ενός ακόμη πολιτικού ημίμετρου.

Αφού κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια να χάσουμε ότι αποκτήσαμε με κόπους μιας ολόκληρης ζωής, ήρθε η κατάλληλη προεκλογική στιγμή να μας «χαρίσουν» ένα ακόμη κοινωνικό προνόμιο… να έχουμε μια στέγη. Μπράβο τους!!!
Η ελληνική πολιτική ειρωνεία αρχίζει να μετατρέπεται σε μια κοινωνική τραγωδία. Τα νούμερα της ανθρώπινης εξαθλίωσης μιλάνε από μόνα τους σε κάθε άκρο της ελληνικής γης και αυτό φαίνεται πως το έχουν αντιληφθεί κάποιοι από την εξουσία.
Η κυβερνητική συμμαχία λίγες ημέρες πριν τις εκλογές βάλθηκε να τα δώσει όλα για όλα. Με χρήματα, επιδόματα και προνόμια που αποτελούν παροδικές πολιτικές προσπαθεί να αλλάξει την πραγματική εικόνα. Η χώρα όμως έχει ανάγκη από ουσία και κυρίως σχέδια για ένα βιώσιμο ανθρώπινο μέλλον, ας το αντιληφθούν αλλιώς ας την εγκαταλείψουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου