Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

«Αρμεγαν» το δημόσιο με συντάξεις - μαϊμού



Μεγάλη απάτη σε βάρος του Δημοσίου με «μαϊμού» συντάξεις αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα της δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Η υπόθεση αφορά 170 περιπτώσεις ατόμων που συνέχισαν να λαμβάνουν παρανόμως τις συντάξεις νεκρών συγγενών τους. Το συνολικό ύψος της υπεξαίρεσης φθάνει τα 12.864.730 ευρώ.Όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Παρθένης, τα πρώτα στάδια της έρευνας άρχισαν με αφορμή έγγραφα που απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Η σχετική αλληλογραφία αφορούσε 92 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων συνεχιζόταν η καταβολή σύνταξης, επί σειρά ετών μετά τον θάνατο τους .

Στις περιπτώσεις αυτές κινήθηκε η διαδικασία αναζήτησης των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, μέσω του τραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, ενώ από την έρευνα προέκυψε η ύπαρξη συνδικαιούχων στους τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους καταβάλλονταν οι συντάξεις.

Συνολικά διερευνήθηκαν 179 περιπτώσεις αχρεωστήτως καταβολής συντάξεων, σε όλη την Ελλάδα, με συνολικό αχρεωστήτως καταβληθέν το ποσό των 12.864.730,26 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου