Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Τον Ιούλιο η λειτουργία του υδατοδρομίου της λίμνης Βεγορίτιδας (video)



Την πρώτη δοκιμαστική πτήση με υδροπλάνα πραγματοποίησε χθες στη Βεγορίτιδα, και συγκεκριμένα στην προβλήτα του Αγίου Παντελεήμονα του Δήμου Αμυνταίου, η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» .
Τα τακτικά δρομολόγια από και προς το υδατοδρόμιο της λίμνης Βεγορίτιδας εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν εντός του προσεχούς Ιουλίου καθώς ο Δήμος Αμυνταίου που ανέλαβε την προώθηση των διαδικασιών αδειοδότησής του αναμένει την έγκριση της άδειας από το
Υπουργείο Μεταφορών μέχρι τα τέλη Ιουνίου
Με την πρώτη αυτή πτήση ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές πτήσεις των υδροπλάνων προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις των υδατοδιαδρόμων από την εταιρία, που έχει αναλάβει τον φάκελο για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου της Βεγορίτιδας.
Η πρώτη δοκιμαστική πτήση και προσυδάτωση έγινε με υπερελαφρό υδροπλάνο, ενώ θα ακολουθήσουν και δοκιμαστικές πτήσεις με άλλους τύπους υπερελαφρών υδροπλάνων.
Η αρχή έγινε και το υδατοδρόμιο της Βεγορίτιδας φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο λιμναίο υδατοδρόμιο της χώρας.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης τόνισε την αναπτυξιακή διάσταση του υδατοδρομίου αφενός για τις μετακινήσεις των κατοίκων και αφετέρου των πολυάριθμων επισκεπτών των τουριστικών προορισμών της ευρύτερης περιοχής. Σε ό,τι αφορά τις συνδέσεις της περιοχής με άλλα σημεία της Ελλάδας σχολιάζει ότι από έρευνα που έγινε προκύπτει μεγάλο ενδιαφέρον για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και για τα νησιά. Αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική βούληση για δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα μας και τη σημαντική συμβολή του Υφυπουργού κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου στη μεγάλη αυτή αναπτυξιακή προσπάθεια.
Στην πρώτη προσυδάτωση υδροπλάνου παρών ήταν και ο υπεύθυνος υδατοδρομίων της εταιρίας κ. Πολυχρόνης Ροντογιάννης, που αναφέρθηκε σε τεχνικά ζητήματα και στο χρονοδιάγραμμα της αδειοδότησης του υδατοδρομίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου