Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Απάτη ύψους 2 εκατ. ευρώ από εταιρεία ανακύκλωσης



Υπόθεση απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου από εταιρεία ανακύκλωσης που εδρεύει στον Ασπρόπυργο εξιχνίασε η Οικονομική Αστυνομία. Πρόκειται για φορολογικές και άλλες ποινικές απάτες, για τις οποίες συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της εταιρείας και η κόρη του. Η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 2.000.000 ευρώ.Η εταιρεία δραστηριοποιούνταν στην παραλαβή και καταστροφή ειδών και υλικών (ρούχα, παπούτσια,
γυαλιά κλπ) από επώνυμες εταιρείες της αγοράς.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι υπεύθυνοι της εταιρείας παραλάμβαναν από επώνυμες εταιρείες διάφορα προϊόντα, προκειμένου να τα καταστρέψουν. Στη συνέχεια, εξέδιδαν και χορηγούσαν στις εταιρείες πλαστά πιστοποιητικά καταστροφής, καθώς δεν κατέστρεφαν τα προϊόντα, αλλά τα έθεταν εκ νέου προς πώληση στη «μαύρη αγοράhttp://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png» χωρίς να τηρούν τις νόμιμες διατυπώσεις και να εκδίδουν τα απαραίτητα από τον νόμο παραστατικά πώλησης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τον τρόπο αυτόν προξενούσαν σημαντική ζημία σε βάρος των δημοσίων εσόδων, καθώς το ελληνικό Δημόσιο επέστρεφε στις εταιρίες τον ΦΠΑ, που αντιστοιχούσε στα προς καταστροφή εμπορεύματα.

Κατά την επιχείρηση εξάρθρωσης, αστυνομικός, μετά από επικοινωνία που είχε με 33χρονη εργαζόμενη στην εταιρεία, εμφανίστηκε ως αγοραστής επώνυμων ειδών ένδυσης και υπόδησης.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση, ο αστυνομικός παρέλαβε από την 33χρονη τα είδη, χωρίς όμως να του παραδώσει παραστατικά πώλησης. Ταυτόχρονα για την αγορά των προϊόντων, ο αστυνομικός κατέβαλε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Η υπάλληλος συνελήφθη και κατά τον έλεγχο που επακολούθησε βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και σε ειδικά διαμορφωμένο στεγασμένο χώρο, τέσσερα κοντέινερ με είδη ένδυσης και υπόδησης επώνυμων εταιρειών της αγοράς, τα οποία είχαν παραδοθεί για καταστροφή.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών, αφού ενημερώθηκαν, ζήτησαν την ποινική δίωξη των υπευθύνων της εταιρείας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα εμπορεύματα, είχαν συνολική αξία περίπου 9.500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν στην 5η τακτική ανακρίτρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου