Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Η Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών στην Κωνσταντινούπολη



Η Δημοτική Χορωδία του Αλεξάνδρειου Ωδείου Δήμου Πέλλας συμμετείχε στις 25-4-2014 στο 5ο Χορωδικό Φεστιβάλ που οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη από το ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ.
    Κατά γενική ομολογία η παρουσία της Χορωδίας, Διευθυντής της οποίας είναι ο Αρχιμουσικός κ. Δημήτρης ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ που πλαισιωνόταν από τους μουσικούς Μαχαρίδη Αναστάσιο (ακορντεόν) και Μπαμπαλή Αντώνιο (μπουζούκι), άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

     
Οι χορωδοί, οι συνοδοί και οι φίλοι της Χορωδίας, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Πατριαρχείο, το ακτινοβόλο κέντρο της Ορθοδοξίας, όπου εκκλησιάσθηκαν στο Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια να δεχθούν τις ευχές του επιτρόπου του Οικουμενικού Πατριάρχου- ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό- Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Καλλιπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου.
   
Κατά την διάρκει της 4ήμερης παραμονής τους στην Βασιλεύουσα, επισκέφθηκαν το αριστούργημα των αιώνων, την Αγία Σοφία, τον Ιππόδρομο και το Μπλέ τζαμί, την Μονή της Χώρας, το Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπως επίσης την Θεολογική Σχολή της Χάλκης και τον Άγιο Γεώργιο Κουδουνά στα πριγκηπόνησα.
  
Δεν παρέληψαν επίσης να περιηγηθούν με κρουαζιέρα τον χιλιοτραγουδισμένο Βόσπορο. 
   Ήδη οι χορωδοί ετοιμάζονται για την εκδήλωση της 13-5-2014 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, η οποία έχει θέμα "Η Ιστορία της Μουσικής στα Γιαννιτσά" που μαζί με το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, θα ερμηνεύσουν επιλεγμένα διαχρονικά τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου