Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

VPRC: Από τις 3 έως και 15 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ



Ταράζει τα νερά της πολιτικής σκηνής η προ ημερών δήλωση του επιστημονικού συμβούλου της VPRC, Χριστόφορου Βερναρδάκη, πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου είναι πρακτικά βέβαιη, ενώ η διαφορά θα κυμανθεί από τις 3 έως και τις 15 μονάδες.
Μιλώντας στην εκπομπή “Απαγορευμένος Λαβύρινθος” της ΕΤ3, ο κ. Βερναρδάκης τόνισε πως το σκηνικό είναι πολύ ρευστό ακόμα, εξού και οι τεράστιες διακυμάνσεις στα ποσοστά.

Παρόλα αυτά, ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή θα κυμανθεί το λιγότερο στο 10%, χωρίς να υπάρχει ανώτατο προσδοκώμενο, ενώ η ΝΔ, όπως όλα δείχνουν, θα γευτεί την ήττα.
Η μόνη περίπτωση κάποιας νίκης θα έρθει μέσα από μια μεγάλη αποχή, η οποία όμως δεν κρίνεται πιθανή, καθώς τα συνήθη ποσοστά συμμετοχής στις ευρωεκλογές κυμαίνονται από 70% έως 75%.
Όπως φαίνεται, η αποχή αλλά και τα μεγάλα ποσοστά της Χ.Α είναι απόρροια του συσσωρευμένου θυμού και αγανάκτησης του εκλογικού σώματος, ενώ δεν είναι ακόμη βέβαιο προς τα που θα διοχετευθεί αυτή η οργή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου