Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Ακόμη 165 εκατ. € για το κοινωνικό μέρισμα



Επιπλέον 165 εκατ. ευρώ θα δοθούν την επόμενη εβδομάδα σε 250.000 νοικοκυριά ως «κοινωνικό μέρισμα» από το πρωτογενές πλεόνασμα. Αποτέλεσμα είναι από την έναρξη υποβολής των αιτήσεων (17 Απριλίου) έως και την καταληκτική ημερομηνία (30 Ιουνίου), να έχουν εγκριθεί 576.000 αιτήσεις ενώ, μετά και την επικείμενη καταβολή, θα έχουν διανεμηθεί συνολικά 375 εκατ. ευρώ. Το κονδύλι των 165 εκατ. ευρώ διανέμεται με βάση την τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με την οποία, διευρύνθηκε το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, προσαυξανόμενο
ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου.

Όσες αιτήσεις έχουν απορριφθεί, θα επανεξετασθούν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με βάση τα εισοδήματα που δηλώθηκαν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Παράλληλα, για αιτήσεις που εκκρεμούν, λόγω ελέγχου των φορολογικών δηλώσεων, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί μετά την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων, ώστε να απορροφηθεί και το υπόλοιπο ποσό (75 εκατ. ευρώ) που απομένει έως τα 450 εκατ. ευρώ που διανέμονται συνολικά (πλην ένστολων).

Σημειώνεται ότι, η αποτίμηση της απόδοσης του «κοινωνικού μερίσματος» μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Παρών ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαϊδου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππου Σαχινίδη, Γιώργου Κουτρουμάνη και Χρήστου Πρωτόπαπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου