Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ελληνίδα γύρισε το μισό πλανήτη με 6 κιλά κοκαΐνη στο σακίδιο της



Μια 53χρονη Ελληνίδα, μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, μετέφερε 6 κιλά κοκαΐνη από την Κένυα στον Πειραιά μετά από πολυήμερο ταξίδι μέσω Ολλανδίας.Στον Πειραιά όμως την περίμεναν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, που είχαν ειδοποιηθεί από το κλιμάκιο Αθηνών της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών DEA.Μόλις βγήκε από το πλοίο προερχόμενη από τα Χανιά, υποβλήθηκε σε έλεγχο και στα δυο σακίδια πλάτης που μετέφερε βρέθηκαν διπλά τοιχώματα, μέσα στα οποία είχε κρυμμένη
κοκαΐνη βάρους πέντε κιλών και 810 γραμμαρίων.
Όπως αποδείχθηκε, η 53χρονη είχε στρατολογηθεί από έναν Τανζανό μέλος διεθνούς σπείρας που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή κοκαΐνης στην Ευρώπη, ο οποίος την είχε στείλει στην Κένυα για να παραλάβει τα ναρκωτικά.
Ταξίδεψε αεροπορικώς από εκεί στην Ολλανδία μεταφέροντας το παράνομο φορτίο και από εκεί, πάλι με αεροπλάνο, στον αερολιμένα Χανίων.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής προς Πειραιά, αλλά ήδη βρισκόταν σε στενό αστυνομικό κλοιό που οδήγησε στη σύλληψή της.
Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στην Ελλάδα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου