Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ζώα που αγαπούν το ταίρι τους για πάντα!

Η αφοσίωση και η πίστη στο σύντροφο είναι ένα από τα βασικά προνόμια στο χαρακτήρα των ζώων που περιλαμβάνονται στην ακόλουθη λίστα. Το ζωικό βασίλειο μπορεί να φημίζεται για τα είδη αυτά που αγαπούν το ταίρι τους για πάντα και στιγμή δεν σκέφτονται να ξενοκοιτάξουν! Μαζι στη ζωή μέχρι ο θάνατος να τους χωρίσει…


1. Άλμπατρος

Είναι από τα μεγαλύτερα ιπτάμενα πτηνά, μοιάζουν με τους γλάρους και για να ζευγαρώσουν χορεύουν, φωνάζουν και κάνουν ολόκληρο σόου. Σπάνια »χωρίζουν» από το ταίρι τους, μόνο αν δεν πετύχει το ζευγάρωμα.

2. Αετός

Τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά αν και εξωτερικά είναι ολόιδια. Φλερτάρουν κάνοντας φιγούρες στον αέρα και όταν είναι στην ηλικία αναπαραγωγής γυρνούν εκεί όπου γεννήθηκαν για να βρουν ταίρι. Μένουν μαζί για πάντα εκτός αν κάποιο από τα δύο πεθάνει.

3. Κουκουβάγια

Είναι πουλιά μονογαμικά και δένονται πολύ με το ταίρι τους.

4. Κάστορας

Είναι υπέροχοι κολυμβητές και τηρούν τις οικογενειακές αξίες, αφού ζουν με το ταίρι τους φροντίζοντάς το σαν πραγματικοί άντρες.

5. Μαύρος γύπας

Τα πτηνά αυτά ζουν μαζί σε οικογένειες και μένουν πιστά στο ταίρι τους για όλη τους τη ζωή. Αν μάλιστα υποψιαστεί ότι ο σύντροφος τον απατά, όλη η κοινωνία θα επιτεθεί στον… άπιστο!

6. Γερανός
Αυτά τα πτηνά μιλάνε μεταξύ τους, χορεύουν, πηδούν και τρέχουν για να ζευγαρώσουν και αφού τα καταφέρουν μένουν πιστά στο ταιρι τους για μια ζωή!

7. Κόνδορας

Ζουν για 50 χρόνια και ζευγαρώνουν μόνο με ένα ταίρι.

8. Κογιότ

Μένουν μονογαμικά για πολλά χρόνια ή και για όλη τους τη ζωή.

9. Γίβωνας

Είναι είδος πιθήκου και ζει σε μικρές σταθερές οικογένειες. Κρατούν τα παιδιά τους μέχρι την ηλικία των 7 ετών και υπερασπίζονται την περιοχή τους.

10. Πιγκουίνος

Τα περισσότερα είδη είναι μονογαμικά και μένουν με το ταίρι τους για πολλές περιόδους ζευγαρώματος.

11. Κύκνος

Το παγκόσμιο σύμβολο της αγάπης. Αυτά τα υπέροχα πλάσματα ζευγαρώνουν μόνο με το ταίρι τους και αν το αρσενικό χάσει το θηλυκό του θρηνεί, πετά μακριά και δεν ξαναζευγαρώνει ποτέ!

Πηγή: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου