Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Με αγάπη, στο κύριο Χαρδούβελη



Προς τον κύριο Χαρδούβελη και τη δήλωσή του πως :
«Οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία», «έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική».
Αγαπητέ κύριε υπουργέ,
Ή είστε αφελής, ή εξαναγκασμένος, ή άσχετος ή και τα 3 μαζί.
Οι αρχές της άσκησης οικονομικής πολιτικής σε μία χώρα, χωρίζονται στους πυλώνες της
δημοσιονομικής και της νομισματικής πολιτικής όπως διδάσκεται χρόνια τώρα στα αμφιθέατρα των οικονομικών σχολών όλου του κόσμου.
Το φαινόμενο που παρατηρείται στην Ελλάδα της βίαιης αναπροσαρμογής μόνο της δημοσιονομικής πολιτικής (και μένει απείραχτη ως γνωστόν η νομισματική λόγω Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) συμβαίνει θέλω να πιστεύω εγώ με τα μάτια ενός 4ετούς φοιτητή των οικονομικών, για 2 λόγους.
1ον γιατί όντως τα δημοσιονομικά μας έχουν ξεφύγει εδώ και πολλά χρόνια.
2ον γιατί αντικειμενικός σκοπός όλου αυτού του εγχειρήματος και της άσκησης πολιτικής, είναι η ευημερία των πολιτών του Κράτους. Γιατί Κράτος χωρίς πολίτες δεν νοείται, δεν υπάρχει και μιας και η γενιά των ρομπότ ή των κλώνων αργεί ακόμα, αρκούμαστε σε αυτά.
Πέρα από τη λειτουργία της οικονομίας όμως υπουργέ μου, υπάρχει μία ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Οικονομία χωρίς κοινωνία, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Κοινωνία χωρίς οικονομία υπάρχει. Και αυτό το έχει αποδείξει η ιστορία, έχει κριθεί και δεν χωράει καμμία αμφισβήτηση.
Η δικαστική εξουσία που αποτελεί την 3η εξουσία σε ένα δημοκρατικό κράτος (υπενθυμίζω για ευνόητους λόγους πως η μία είναι η νομοθετική κ η άλλη η εκτελεστική) είναι ανεξάρτητη και σκοπό έχει να διασφαλίζει ένα κράτος δίκαιο για όλους τους πολίτες του. Έχει σκοπό να βγάζει αποφάσεις για να εφαρμόζονται οι νόμοι αλλά και να εφαρμόζει το ΔΙΚΑΙΟ, όπως ορίζεται σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες.
Αυτά υπήρχαν όλα πριν ανακαλυφθούν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τα μνημόνια, οι τρόικες και όλοι εσείς που πήρατε το Σύνταγμα της Ελλάδος και το κάνατε παλιόχαρτο, λαδόκολλα για σουβλάκια εφαρμόζοντας ό,τι πιο απίθανο έχει εφεύρει η δημιουργική λογιστική , τα thinktank των πλουσίων , ώστε να φτιάξετε ένα κράτος στα μέτρα σας. Γιατί αυτό νομοθετείτε μέχρι τώρα και ειδικά μετά το γνωστό «μήνυμα των εκλογών» έχετε πάρει φόρα και δεν ξέρετε τι να πρωτοπουλήσετε από τους κόπους των χιλιάδων Ελλήνων πολιτών που όσο εσείς και οι όμοιοί σας περιδιαβαίνατε στα σαλόνια, στις επιτροπές και στα zonars, κάποιοι δουλεύανε νύχτα μέρα για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο για τη ζωή των παιδιών τους.
Αν λοιπόν η δημοσιονομική πολιτική συμπεριλαμβάνει τη διάσωση των τραπεζών, (που αν θυμάμαι καλά στο λαμπρό βιβλίο του Κορλίρα δεν τις περιλαμβάνει στην δημοσιονομικής αλλά νομισματικής) τη διάσωση των πολυεθνικών, τη διευκόλυνση των μεγαλοοφειλετών, και εμάς όλους τους υπόλοιπους που δουλεύαμε μια ζωή για το μεροκάματο, και θα συνεχίσουμε γιατί έτσι μάθαμε, κι έτσι μας αρέσει γιατί δεν μας ικανοποιεί το χρήμα στη ζωή παρά όλες οι υπόλοιπες απολαύσεις, μας καταδικάζει σε οικονομικό θάνατο με ανισότητες, αδικίες και εξόντωση,
Τότε αγαπητέ υπουργέ το λόγο, έχει αποκλειστικά και μόνο η δικαιοσύνη, γιαυτό να προσέχετε τι προτείνετε γιατί σύντομα θα λογοδοτήσετε ΚΑΙ εσείς, όπως και οι προκάτοχοί σας.
Με εκτίμηση,
Ενας Έλληνας πολίτης, από αυτούς που σκύβουν το κεφάλι μόνο για να δέσουν τα κορδόνια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου