Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Κοσμική λογική… για λίγους


Του Παναγιώτη Νανούδη

Η ανθρώπινη λογική αποτελεί μάλλον άγνωστη έννοια για τη πολιτική ζωή της χώρας. Το παράλογο και το άδικο είναι ίσως οι επικρατέστερες λέξεις που φιγουράρουν σε σχολιασμό νομοσχεδίων, προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων.


Η πίεση της μνημονιακής τοκογλυφίας σε συνδυασμό με την ανοχή της κυβερνητικής συμμαχίας οδηγούν τους Έλληνες σε μία άνευ όρων οικονομική καταστροφή και σε ένα χωρίς περιορισμούς κοινωνικό χάος.
         
Φόροι ακινήτων που αγγίζουν την πρώτη θέση στην Ευρώπη. Ανεργία που ξεπερνάει κάθε στατιστικό όριο ανεπτυγμένου κράτους. Μισθοί που αγγίζουν πάτο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συντάξεις που ξαφνικά κόβονται για άγνωστους λόγους. Είναι μόνο μερικά από τα παράλογα του ελληνικού κοινοβουλίου.
     
Οι Έλληνες πλέον νοικιάζουν τα ιδιόκτητα σπίτια τους, έχουν συνέταιρο το κράτος στις επιχειρήσεις τους, δουλεύουν περισσότερο για λιγότερα χρήματα και έχουν την υποχρέωση να ακριβοπληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές για να μην βρίσκουν ποτέ γιατρό όταν τον χρειάζονται και για να μην ξέρουν αν θα βγουν σε σύνταξη μέχρι να πεθάνουν.
 
Τα ψέματα τελείωσαν και αργά ή γρήγορα κάθε παράλογη πολιτική θα γυρίσει μπούμερανγκ στον δημιουργό της. Οι Έλληνες κρατούν ακόμη την σιωπή τους όχι όμως και την υπομονή τους… Οι φόροι έρχονται μα τα ταμεία… θα αδειάσουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου