Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ... γιοκ




Με συνοπτικές διαδικασίες Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ έσβησαν τα φώτα της Ολομέλειας αφήνοντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τη μικρή ΔΕΗ στο σκοτάδι. «Ομόφωνα το τμήμα αποφαίνεται ότι δεν είναι παραδεκτή η πρόταση» είπε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης κλείνοντας τη συζήτηση που εδώ και δύο εβδομάδες απασχόλησε τη χώρα.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν ότι δεν συγκεντρώθηκαν οι 120 υπογραφές για τη μικρή ΔΕΗ. Από τη συνεδρίαση απείχαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κ.Κ.E, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές. Από την αντιπολίτευση
συμμετείχαν η Δημοκρατική Αριστερά, η Χρυσή Αυγή, ενώ στην αίθουσα παραβρέθηκε και ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης αλλά δεν ζήτησε το λόγο.

Ο Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας «απέτυχε συνολικά να δημιουργήσει ένα κλίμα πολιτικής ανωμαλίας για ένα θέμα στο οποίο η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δίνει δίκιο στην κυβέρνηση». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πρόταση για δημοψήφισμα γιατί ήθελε τον «μουντζούρη», αλλά δεν ήθελε τη μουντζούρα.

Και επειδή Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει, δημοψήφισμα δεν έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου