Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Το... ανάποδο γαλλικό μανικιούρ και πως θα το πετύχετε



Το «γαλλικό» (French manicure) θεωρείται, εδώ και περίπου 20 χρόνια, το πιο chic μανικιούρ και παραμένει δημοφιλές εξαιτίας των εναλλακτικών εκδοχών που προσφέρει.  Έκανε την εμφάνισή του στα νύχια των κυριών το 1976 και είναι δημιούργημα του Jeff Pink,  ιδρυτή της εταιρείας Orly. Αν και… «γαλλικό», ξεκίνησε στις Η.Π.Α. και υπήρξε στενά συνδεδεμένο με το Hollywood και τις σταρ του – ιδίως τη δεκαετία του ’80-, αν και εξακολουθεί να κοσμεί… τα άκρα των διασήμων (και μη, πια!).
To γαλλικό μανικιούρ, λοιπόν, επιστρέφει κάθε καλοκαίρι με καινούργια σχέδια, σχήματα και
χρώματα. Μια νέα τάση θέλει το γαλλικό να γίνεται... ανάποδα («reverse»): η λευκή- ή όποιο χρώμα εσείς προτιμάτε- γραμμή σχηματίζετια πλέον στη βάση του νυχιού- και όχι στο τελείωμα. Τα ακόλουθα 4 tips θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε μόνες σας:
1. Απλώστε μια βάση στα νύχια σας σε nude απόχρωση. Επιλέξτε ανάμεσα σε μα διάφανη ή μία βάση στο χρώμα του δέρματος ή το απαλό ροζ που θα χρησιμοποιούσατε για το κλασικό γαλλικό.
2. Αφού βάψετε τα νύχια σας, και τα αφήσετε να στεγνώσουν κανονικά, πιάστε το λευκό βερνίκι. Φροντίστε το πινέλο από το βερνίκι που θα χρησιμοποιήσετε, να έχει λεπτή μύτη ώστε να πετύχετε σωστά το πάχος της γραμμής, τις γωνίες, αλλά και για να μη βάψετε την εκτός… νυχιού περιοχή.
3. Ξεκίνηστε κάθετα, συνεχίστε προς τη βάση και συνεχίστε προς τα πάνω - σχηματίζοντας ένα μισοφέγγαρο. Βάψτε δηλαδή το κάτω μέρος του νυχιού σας, ξεκινώντας από τα αριστερά με φορά προς τα δεξιά - και πάνω. Φροντίστε στη βάση η άσπρη γραμμή να έχει ένα κυκλικό σχήμα ώστε να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Εναλλακτικά, μπορείτε να κολλήσετε στα μισά περίπου του νυχιού ένα χαρτάκι σε σχήμα μισοφέγγαρου και την επιφάνεια που μένει ελεύθερη κοντά στη βάση να την περάσετε με το λευκό βερνίκι.  Αφού στεγνώσει καλά, αφαιρείτε το αυτοκόλλητο. 
4. Αν δεν σας πετύχει με τη μία, ξαναπροσπαθήστε. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή και καλή διάθεση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου