Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ο Κάρολος Παπούλιας θυμήθηκε την Δημοκρατία!



Έκκληση για την προστασία της Δημοκρατίας στη χώρα απευθύνει ο Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του για την 40ή επέτειο της αποκατάστασης του δημοκρατικού πολιτεύματος.Ο Πρόεδρος της πιο σκοτεινής Δημοκρατίας της Ευρώπης, 4 χρόνια τώρα δεν έχει αφήσει Προεδρικό Διατάγμα και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να μην τα συνυπογράψει, διευκολύνοντας με την στάση πολιτικού ναιναίκου την πιο αδιέξοδη επιβολή φτωχοποίησης που έχει γίνει σε υποτιθέμενη δημοκρατική χώρα.

Aυτός λοιπόν ο Πρόεδρος κάνει έκκληση σε μας να προστατέψουμε την Δημοκρατία την οποία ο ίδιος και οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης- και κυρίως των τελευταίων χρόνων- την έκαναν κωλόμπαρο με αποτέλεσμα η ελληνική Δημοκρατία να παραπαίμπει σε Κολομβία των Βαλκανίων.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντά και στην κριτική που έχει δεχθεί "για τις υπογραφές που έβαλα" υποστηρίζοντας ότι "το Σύνταγμα οριοθετεί σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ήταν συνειδητή η απόφασή μου να σεβαστώ το Σύνταγμα, που έχει πολύ ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια, και να μην παραβιάσω τη θεσμική τάξη, προκαλώντας πολιτικές εντυπώσεις ή και πολιτική κρίση, μόνο και μόνο για να αποφύγω το πολιτικό κόστος."
Τι μας λες ανθρωπέ μου; Αντέχεις να δεις την αλήθεια της Κολομβίας των Βαλκανίων κατάματα;
Μας λες ότι επέλεξες την ανθρωπιστική κρίση και τις χιλιάδες αυτοκτονίες των συμπολιτών σου, για να καταλήξουμε- μετά από 4 χρόνια μνημονίων- με ένα πιο διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο κράτος στο έλεος των συμμοριών των ντόπιων νταβατζήδων, οι οποίοι στο μεταξύ έχουν αποθρασυνθεί και γράφουν την Δικαιοσύνη στ΄ αρχίδια τους, περισσότερο από ποτέ.
Μέσα κι έξω από το Προεδρικό σου Μέγαρο, έλαβε χώρα η διαδικασία ενθρόνισης του Λουκά Παπαδήμου ενάντια στις επιλογές του λαού με τον Καρατζαφέρη βασικό πρωταγωνιστή-ο οποίος παρ΄ ολίγο να τα τινάξει αφήνοντας ως κληρονομιά τον βρώμικο ρόλο του στην συγκεκριμένη υπόθεση.
Τα μνημόνια λοιπόν που υπέγραφε ο Παπούλιας- αντί να σταθεί απέναντι στον καθρέφτη της ιστορίας και υπερασπιζόμενος την πολιτική του αξιοπρέπεια να παραιτηθεί-μας οδήγησαν 4 χρόνια μετά ξανά με το κεφάλι στα σκατά.
Το ασφαλιστικό να εξελίσσεται σε πυρηνική βόμβα καθώς οι συνταξιούχοι κοντεύουν να διπλασιασθούν σε σχέση με το 2010-μιλάμε για μνημονιακό "άθλο"-ενώ γερμανικές εφημερίδες κάνουν λόγο για δημοσιονομικό κενό μόνο το 2015 κοντά στα 13 δις ευρώ. Tην ίδια στιγμή η Blackrock που έχει ξεψαχνίσει τις ελληνικές τράπεζες υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στην λίστα για χρεοκοπία. Πιο μπροστά και από την Αργεντινή.
Στο μεταξύ τα χρέη των πολιτών στο Δημόσιο άγγιξαν τα 67,5 δις ευρώ, τα κόκκινα δάνεια είναι κοντά στα 110 δις, οι εξαγωγές πάνε από το κακό στο χειρότερο, ενώ οι νταβαζτήδες-ολιγάρχες εξακολουθούν να κάνουν κουμάντο με όρους Μαφίας.
Σ΄ αυτή λοιπόν την Δημοκρατία των Αθλίων, ο Παπούλιας είναι Πρόεδρος και 8 χρόνια τώρα δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να παραιτηθεί αφήνοντας το σημάδι του στην Ιστορία.
4 χρόνια τώρα ο Παπούλιας συνυπογράφει-εάν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος-την ολοσχερή μετατροπή του κράτους σε φέουδα των ντόπιων μαφιόζων, πιο ανυπόληπτο και πιο διεφθαρμένο από ποτέ.
Τώρα λοιπόν που διαπιστώνει ότι όλες οι υπογραφές που έβαλε είχαν σαν αποτέλεσμα να κάνουν το κράτος ακόμη περισσότερο μπουρδέλο- στο έλεος των συμμοριών ντόπιων νταβατζήδων και μεγαλοεπιχειρηματιών της διαπλοκής-αρχίζει να τον λούζει κρύος ιδρώτας.
Η Ελλάδα οδεύει προς μια βίαιη χρεοκοπία, η οποία θα συνοδευθεί από εθνικές απώλειες κι όλο αυτό θα φέρει φαρδιές πλατιές και τις υπογραφές και του Κάρολου Παπούλια.
Ο τρόμος μπροστά σ΄ αυτό που έρχεται είναι αυτό που τον έκανε να ψελλίσει την έκκληση για την προστασία της Δημοκρατίας.
Ποιος; Αυτός που εκ της θέσεώς του θα μπορούσε να την διασώσει πριν προκληθεί η ανήκεστος βλάβη.
Αιχμάλωτος όμως της ματαιοδοξίας του και της κολακείας του αξιώματος συνυπέγραψε την καταδίκη της χώρας του.
Ο Παπούλιας έχοντας βουτήξει σε μια πισίνα φιλαυτίας και καλοπέρασης επέλεξε να υποδυθεί τον Ανώτατο Άρχοντα των πάσης φύσεως συμμοριών που δρουν ανενόχλητες κάτω από τον φερετζέ της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Καθώς μας χωρίζει ένα τσιγάρο δρόμος από την κόλαση καλούμε τον Κάρολο Παπούλια να εξετάσει με σοβαρότητα το ενδεχόμενο της παραίτησής του από το αξίωμα για λόγους εθνικής αξιοπρέπειας και σαν ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην βαθιά διαφθορά του πολιτικού προσωπικού της χώρας. 
Ας το κάνει έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου