Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Κλέβουν μέχρι και τα καντήλια από τα κοιμητήρια για να τα κάνουν χαλκό



Καντήλια και θυμιατήρια από τα νεκροταφεία της Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης συνελήφθη κατηγορούμενος ότι έκλεβε ένας 32χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε έξω από τα κοιμητήρια από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Πολίχνης - Ευκαρπίας.Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 32χρονος απασχολεί τις διωκτικές αρχές καθώς όπως ανακοίνωσε χθες η αστυνομία έχει καταδικαστεί σε 6 χρόνια κάθειρξη για κλοπές.
Οι κλοπές μετάλλων απασχολούν έντονα την αστυνομία το τελευταίο διάστημα, η οποία
αποδίδει την αύξηση του φαινομένου στην οικονομική κρίση και στην άνοδο των διεθνών τιμών των μετάλλων. Αντίστοιχες είναι και οι κλοπές που έχουν σημειωθεί σε διάφορα νεκροταφεία της χώρας, όπου επιτήδειοι δεν διστάζουν να κλέβουν διάφορα αντικείμενα που είναι κατασκευασμένα από χαλκό. Τα κλοπιμαία καταλήγουν να πωλούνται μόλις στο ένα τρίτο της τιμής από αυτή που γίνονται οι νόμιμες αγοραπωλησίες στην αγορά.
Τον ίδιο σκοπό φαίνεται να είχε και ένας 25χρονος που συνελήφθη στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης, ο οποίος φέρεται ότι επιχείρησε να αφαιρέσει κομμάτια στέγης εγκαταλελειμμένων αποθηκών της περιοχής και να κόψει τις λαμαρίνες με αυτοσχέδια συσκευή οξυγόνου, προκειμένου στη συνέχεια να τις πουλήσει σε μάντρες μετάλλων. Εξάλλου, στην Κατερίνη σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου, ο οποίος κατηγορείται για κλοπές μεταλλικών αντικειμένων από επιχείρηση. Το κόστος των κλοπιμαίων ανέρχεται σε 6.000 ευρώ και ύστερα από την καταγγελία των ιδιοκτητών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου