Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Μαύρισμα στο σολάριουμ: Όσα πρέπει να γνωρίζεις



Το σολάριουμ τα τελευταία χρόνια έχει κατακλύσει την αγορά  και έχει ανέβει πολύ στις προτιμήσεις για διάφορους λόγους, αλλά κυρίως για το ότι προσφέρει το πολυπόθητο χρυσαφένιο χρώμα γρήγορα.
Σολάριουμ μπορούμε να κάνουμε σε ειδικές συσκευές, στις οποίες συνήθως ξαπλώνουμε και εκείνες εκπέμποντας υπεριώδη ακτινοβολία (παρόμοια με αυτή που δεχόμαστε από τον ήλιο) κάνει το σώμα μας σταδιακά να μαυρίζει. Εννοείται πως η έκθεσή μας στις λάμπες των συσκευών θα πρέπει να αρχίσει με σύντομες επισκέψεις και να μεγαλώνει
σταδιακά, διότι όπως και με τον ήλιο έτσι και εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος εγκαύματος.
Καλό είναι επίσης να φοράμε τα ειδικά γυαλάκια για την προστασία των ματιών μας, όπως και τις ειδικές κρέμες που έχουν δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Ακόμη, για να είναι η χρήση του σολάριουμ ασφαλής, θα πρέπει να είμαστε άνω των δεκαέξι ετών, να αποφύγουμε τη χρήση οποιουδήποτε προϊόντος μπορεί να περιέχει οινόπνευμα (π.χ. αποσμητικό, άρωμα κτλ), να έχουμε αφαιρέσει οτιδήποτε μεταλλικό (π.χ. κοσμήματα) από το σώμα μας και φυσικά να μην είμαστε σε κατάσταση εγκυμοσύνης.
Τέλος, δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να το παρακάνουμε και η επίσκεψή μας να ξεπεράσει τα είκοσι λεπτά ή να κάνουμε την ίδια μέρα δύο επισκέψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου