Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Τρόμος στη Γάζα - Επίθεση σε νοσοκομείο

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς ξεπερνούν πλέον τους 500 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους 3.150. Το Ισραήλ έκανε γνωστό ότι σκότωσε δέκα μαχητές της Χαμάς, τη στιγμή που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα μέσα από σήραγγες.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι μαχητικά αεροσκάφη των Ισραηλινών έπληξαν νοσοκομείο στην περιοχή Ντέιρ αλ Μπάλαχ. Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Από την πλευρά της η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες κατά του Ισραήλ. Οι πληροφορίες αναφέρουν τουλάχιστον έξι από αυτές εξουδετερώθηκαν, ενώ μία έπληξε ένα σπίτι στην πόλη Σντέροτ.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε την πρόθεσή του να ενταθεί η χερσαία επιχείρηση, ενώ κατέστησε σαφές ότι η επέμβαση θα συνεχιστεί, μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος να καταστραφούν οι σήραγγες που συνδέουν τη Γάζα με το Ισραήλ.

Σφαγή στη Γάζα - Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί

Την ίδια ώρα, ακόμη δεν έχει καταστεί σαφές το εάν ισχύει ο ισχυρισμός των μελών της Χαμάς ότι κρατούν όμηρο έναν Ισραηλινό στρατιώτη. Ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ αρνήθηκε κατηγορηματικά την πληροφορία, ωστόσο ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει τα όσα ισχυρίζεται η Χαμάς.

Την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και κάλεσε τις δύο πλευρές σε άμεση κατάπαυση του πυρός. Το Συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, ενώ την Τετάρτη το τμήμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναμένεται να συζητήσει την κρίση στην Μέση Ανατολή, μετά από έκκληση της Αιγύπτου.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι άσκησε κριτική στις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, ενώ θα αναχωρήσει για το Κάιρο, όπου και θα έχει συναντήσεις με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ για εκεχειρία.

Ανοιχτό μικρόφωνο «πρόδωσε» τον Τζον Κέρι

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι ανάμεσα στους στρατιώτες του Ισραήλ που έχασαν τη ζωή τους το Σαββατοκύριακο στη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα βρίσκονται και δύο Αμερικανοί. Πρόκειται για τους Μαξ Στέινμπεργκ από την Καλιφόρνια και τον Νισίμ Καρμέλι από το Τέξας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στο Κάτάρ. Ο Αμπάς αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον ηγέτη της Χαμάς, Χαλέντ Μεσάαλ.


Μουζακίτης Σπύρος

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου