Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Φορολογείται η… αναπνοή στο αεροδρόμιο του Καράκας

Το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο της Βενεζουέλας στο Καράκας, πρωτεύουσα της χώρας, επέβαλε φόρο… αναπνοής στους ταξιδιώτες, όπως μεταδίδει το BBC.


Οι επιβάτες που ταξιδεύουν εκτός Βενεζουέλας καλούνται να πληρώσουν ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 20 δολάρια, για τον αέρα που αναπνέουν, όσο βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Καράκας.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του αεροδρομίου, το ποσό αυτό συγκεντρώνεται για να καλυφθεί το κόστος ενός νέου συστήματος, το οποίο χρησιμοποιεί όζον για να καθαρίζει το σύστημα κλιματισμού του κτηρίου.

Με δελτίο Τύπου, το Υπουργείο Μεταφορών της χώρας αναφέρει ότι είναι το πρώτο αεροδρόμιο στη Νότια Αμερική και την Καραϊβική που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία, η οποία εξαλείφει τα βακτήρια, απολυμαίνοντας το κτήριο και προστατεύοντας έτσι την υγεία των ταξιδιωτών.

Με τα εισιτήρια να θεωρούνται ήδη ακριβά, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που διατύπωσαν, κυρίως μέσω των social media, τις ενστάσεις τους, φοβούμενοι ότι ο φόρος θα αποτελέσει άλλη μία πηγή διαφθοράς.
Γεγονός είναι, πάντως, ότι οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει τις πτήσεις τους στη χώρα, λόγω οικονομικών διαφορών με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου