Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Φανατικοί τζιχαντιστές σχεδίαζαν να ανατινάξουν τον Πύργο του Άιφελ και το Λούβρο!



Την ανατίναξη του Πύργου του Άιφελ, του Λούβρου ακόμα κι ενός πυρηνικού εργοστασίου σχεδίαζαν φανατικοί ισλαμιστές, σύμφωνα με στοιχεία που έχει υπό τον κατοχή της η γαλλική αστυνομία.  Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Le Parisien»,οι γαλλικές αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τζιχαντιστές είχαν βάλει στο... μάτι ιστορικά μνημεία της Γαλλίας και μάλιστα ήθελαν να τα κάνουν παρανάλωμα του πυρός! Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν έπειτα από την αποκωδικοποίηση συνομιλίας Αλγερινού πολίτη  με υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ. Με τον τρόπο αυτό, το Παρίσι ενημερώθηκε για τις
τρομοκρατικές επιθέσεις που σχεδίαζαν τζιχαντιστές. 

Τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση των Παρισίων πρότενε εξάμηνη ταξιδιωτική απαγόρευση στους πολίτες της με προορισμό την Συρία και το Ιράκ υπό το φόβο ένταξης νεαρών Μουσουλμάνων σε τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μέση Ανατολή.  Η ανακοίνωση αυτή έγινε λίγες ώρες πριν δουν το φως της δημοσιότητας τα σχέδια των φανατικών ισλαμιστών.

Κατά την συνομιλία ενός αλγερινού χασάπη στη Βοκλούζ (νοτιοδυτική Γαλλία) και ενός υψηλόβαθμοου στελέχους της Αλ Κάιντα του Μαγκρέμπ, γινόταν αναφορά στα πολιτιστικά μνημεία της Γαλλίας τα οποία για τους τζιχαντιστές αποτελούν στόχο τρομοκρατικής επίθεσης. Οι δύο άντρες είχαν επικοινωνία τουλάχιστον επί ένα ένα χρόνο και, σύμφωνα με την «Le Parisien», ο αλγερινός χασάπης με το όνομα «Αλί Μ.», είναι πατέρας δύο παιδιών που τα τελευταία πέντε χρόνια ζούσε στη Γαλλία.

Εκτός από ιστορικά μνημεία της Γαλλίας, οι τζιχαντιστές είχαν βάλει στο στόχαστρο  πυρηνικά εργοστάσια, φεστιβάλ ακόμα και νυχτερινά κέντρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου