Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Βόρεια Ελλάδα: Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν

Το έντονα αρνητικό ισοζύγιο διαγραφών – εγγραφών επιχειρήσεων, των επιμελητηρίων της Μακεδονίας και της Θράκης, αποτυπώνει την κακή εικόνα της επιχειρηματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα μητρώα των 18 επιμελητηρίων της Μακεδονίας και της Θράκης καταγράφονται συνολικά 49.659 διαγραφές, έναντι 35.456 εγγραφών.

Τα προβλήματα των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών της Βόρειας Ελλάδας εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή των προέδρων των επιμελητηρίων της Μακεδονίας και της Θράκης.

Όπως τόνισαν οι πρόεδροι, τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του βορειοελλαδικού τόξου είναι μεγάλα και εν πολλοίς διαφορετικά από αυτά των επιχειρήσεων της Νότιας Ελλάδας.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν, ότι στη Βόρεια Ελλάδα ο τουρισμός δεν είναι ανεπτυγμένος, ενώ η χωροταξική γειτνίαση με τις βαλκανικές χώρες δημιουργεί μια σειρά παρενέργειες, από τη μεταφορά επιχειρήσεων στην άλλη πλευρά των συνόρων, μέχρι το εντονότερο παρεμπόριο.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου