Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Παραλίγο διπλή τραγωδία με οικογένεια τουριστών στην Κρήτη

Στο πένθος βυθίστηκε μια οικογένεια τουριστών από το Βέλγιο που ήρθε στη χώρα μας για να ζήσει το ελληνικό καλοκαίρι, αλλά οι διακοπές τους στην Κρήτη μετατράπηκαν στον απόλυτο εφιάλτη. 


Καθώς απολάμβαναν τις διακοπές τους, η 40χρονη μητέρα ενώ κολυμπούσε σε παραλία στις Γούβες Ηρακλείου παρασύρθηκε από τα κύματα.
Οι ισχυροί άνεμοι έκαναν την θάλασσα κυματώδη και την κολύμβηση επικίνδυνη ειδικά για άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα.

Ο 18χρονος γιος της άτυχης γυναίκας, μόλις είδε τη μητέρα του να δυσκολεύεται στην κολύμβηση και να την παρασέρνουν τα μανιασμένα κύματα, βούτηξε για να τη σώσει. Στην προσπάθειά του όμως αυτή, κινδύνευσε και ο ίδιος να πνιγεί. Δυστυχώς όσο και αν επιχείρησε να σώσει τη μητέρα του δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα η ίδια να ξεψυχήσει στην παραλία και εκείνος να οδηγηθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Το λιμενικό ενημερώθηκε με καθυστέρηση για το περιστατικό ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα αίτια του τραγικού συμβάντος αποδίδονται καθαρά στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν την Παρασκευή στην περιοχή.

Το περιστατικό έχει συγκινήσει την τοπική κοινωνία ενώ ταυτόχρονα προκαλεί προβληματισμό για το ποια μέτρα θα πρέπει να ληφθούν ώστε, η μάστιγα όπως αποδεικνύεται κάθε χρόνο των πνιγμών σε παραλίες της Κρήτης, να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου