Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Καρασμάνης:Ενδυναμωμένη η κτηνοτροφία στη νέα ΚΑΠ




Πολιτική βούληση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποτελεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα μέσα από τη διαδικασία εφαρμογής της καινούργιας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), ώστε η ελληνική κτηνοτροφία να αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» στη νέα φάση που εισέρχεται η αγροτική μας οικονομία.
Αυτό επισήμαναν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Καρασμάνης
και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, παρουσία και των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου κ. Μόσχου Κορασίδη και κ. Δημήτρη Μελά στους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων στις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν χθες με τις διοικήσεις του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) και  της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).

 Ο κτηνοτροφικός κλάδος αποκτά, τόνισαν, το ειδικό εκείνο βάρος που του αξίζει και του αρμόζει ως πυλώνας ανάπτυξης στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και εξόδου από την κρίση. Η αξιοποίηση των διατάξεων της καινούργιας ΚΑΠ επ΄ ωφελεία της εγχώριας κτηνοτροφίας αποτελεί για εμάς πρώτιστη προτεραιότητα, ώστε ο κλάδος να αποκτήσει ισότιμη θέση με τους άλλους κλάδους της ελληνικής γεωργίας, υπογράμμισε ο κ. Καρασμάνης.

Οι προτάσεις των κτηνοτρόφων, αλλά και των υπόλοιπων φορέων και οργανώσεων του αγροτικού κόσμου, που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του ευρύ, ειλικρινή και οργανωμένου διαλόγου που ξεκίνησε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στις τελικές εθνικές προτάσεις για την εφαρμογή της καινούργιας ΚΑΠ, που θα υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι την 1ηΑυγούστου, τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών οργανώσεων εξέφρασαν στη διάρκεια των συναντήσεων, που πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, την ανάγκη γενναίας στήριξης του κλάδου με τα μέτρα που προσφέρει η νέα ΚΑΠ, ενώ υπέβαλαν υπομνήματα με τις προτάσεις τους για τα ζητήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τους Έλληνες κτηνοτρόφους, αλλά και αναλυτικές θέσεις για την εφαρμογή της καινούργιας ΚΑΠ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου