Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Κέρκυρα: Σπαραγμός για τον θάνατο του μικρού Πάνου

Αβάσταχτος πόνος στο νησί για το χαμογελαστό παιδί που ''έφυγε'' στα πέντε χρόνια της ζωής του...
Το απόγευμα στο νεκροταφείο της Κέρκυρας, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας θα πουν το τελευταίο αντίο στον μικρό Πάνο, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο πριν από τρεις ημέρες σε νοσοκομείο της Αθήνας.


Συντετριμένοι οι δικοί του αλλά και σύσσωμοι οι κάτοικοι της Κέρκυρας, οι οποίοι σε ένα περίσσευμα ψυχής και ανθρωπιάς είχαν συγκεντρώσει από το υστέρημά τους φέτος το χειμώνα περισσότερα από 100.000 ευρώ για τη νοσηλεία του άτυχου αγοριού στις ΗΠΑ.


Ωστόσο ούτε οι ιατροί στο Memorial Sloan Cancer Center δεν κατόρθωσαν να κάνουν το θαύμα. Μόλις στα 5 του έτη, έφυγε από τη ζωή μετά από μία άνιση μάχη που έδινε εδώ και 2,5 περίπου χρόνια με το νευροβλάστωμα. Πρόκειται για τον πιο συνηθισμένο ενδοκοιλιακό όγκο των βρεφών.
Το 90% αφορά παιδιά έως 8 ετών, ενώ τα μισά παιδιά έχουν ηλικία έως 2 χρόνια. Ο όγκος αυτός προέρχεται από την αγκύλη των συμπαθητικών γαγγλίων και εντοπίζεται στην κοιλιά και τον οπισθοπεριτοναϊκό χώρο, στο μεσοθωράκιο και στον τράχηλο.

Η οικογένειά του Πανούλη ζητά αντί στεφάνων να δοθεί όποιο ποσό μπορεί ο καθένας στη "Φλόγα", το σύλλογο για τα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματική ασθένεια.

Πηγή: corfupress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου