Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Κυβέρνηση:Η Τρόικα ας λέει τα δικά της.Εμείς επιμένουμε στις φοροελαφρύνσεις



Συζητήσαμε το συνολικό σχέδιο για την οικονομία, το οποίο έχουμε και θα εφαρμόσουμε, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την σύσκεψη στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα επιμείνει στο σχέδιο φοροελαφρύνσεων παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις της τρόικας, απάντησε πως «θα εφαρμόσουμε το σχέδιο».
Στη συνάντηση δίνει το παρών και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.
Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, κατά τη σύσκεψη έγινε συζήτηση στρατηγικού
χαρακτήρα για την πορεία της εθνικής οικονομίας, της διαπραγμάτευσης και του ζητήματος του χρέους. Σημείωναν παράλληλα ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή στη θέση της για "όχι νέο μνημόνιο, όχι νέα μέτρα", καθώς επίσης και ότι μένει σταθερή στις θέσεις της για αποκατάσταση αδικιών, στήριξης της ελληνικής κοινωνίας και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

Στουρνάρας: Η κυβέρνηση συνεχίζει

Την άποψη της Τράπεζας της Ελλάδας για την πορεία των οικονομικών πραγμάτων, εξέφρασε ο διοικητής της Ιδρύματος, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, εξερχόμενος του Μαξίμου.

«Τίποτε άλλο. Η κυβέρνηση συνεχίζει» τόνισε ο κ. Στουρνάρας που πήρε μέρος στη συνάντηση. Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, απάντησε: «Δεν μπήκα σε τέτοια θέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου