Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Το Taxis μπλοκάρει την πληρωμή των φόρων σε 12 δόσεις



Δεν φαίνεται να… συμφωνεί με την κείμενη νομοθεσία το Taxis για την πληρωμή των φόρων σε 12 δόσεις! Παρά το σχετικό νόμο που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2014 και δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στην εφορία σε 12 μηνιαίες δόσεις ακόμη κι αν αυτές δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες η εφαρμογή του Taxis δεν δέχεται τις αιτήσεις.
Οι φορολογούμενοι που επιχείρησαν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση για να υπαχθούν
στην πάγια ρύθμιση προκειμένου να εξοφλήσουν σε 12 μηνιαίες δόσεις αντί σε 3 διμηνιαίες δόσεις το φόρο που προέκυψε από την εκκαθάριση της φετινής φορολογικής τους δήλωση διαπίστωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.
Η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet για τη ρύθμιση των οφειλών δεν επιτρέπει στους φορολογούμενους να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση καθώς το σύστημα δέχεται μόνο τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.
Έτσι οι φορολογούμενοι που αδυνατούν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου μέχρι τις 31 Ιουλίου που εκπνέει η προθεσμία θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την 1η Αυγούστου προκειμένου να καταστεί ληξιπρόθεσμη η πρώτη δόση της οφειλής για να μπορέσουν να υπαχθούν στη ρύθμιση και να εξοφλήσουν την ληξιπρόθεσμη οφειλή καθώς και το υπόλοιπο ποσό που δεν έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο σε περισσότερες δόσεις. Σημειώνεται ότι η κάθε ληξιπρόθεσμη οφειλή επιβαρύνεται με επιτόκιο 0,74%.
Η εφαρμογή της σχετική ρύθμισης για πληρωμή σε 12 δόσεις είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς σε λίγες μέρες αναμένονται και τα ραβασάκια για τον ΕΝΦΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου