Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ποιος είναι ο ρόλος του Ισλαμικού Κράτους στα σχέδια του «Σουλτάνου» Ερντογάν



Είναι πλέον γνωστό ότι η Τουρκία, δηλαδή ο Ερντογάν και οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Η Τουρκία, της οποίας μάλιστα η υποψηφιότητα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται εξαιρετικά ισχυρή… Πόσο αρρωστημένο είναι πια το «φιλελεύθερο» πολιτικό σκηνικό!
Η Τουρκία διοχετεύει ισλαμιστές τρομοκράτες προς τη Συρία εδώ και αρκετό καιρό.
Σήμερα, η ιρακινή πολιτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρεις Τούρκους πράκτορες της
MIT μεταξύ τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ, στην περιοχή Tuz Khurma, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στο Τικρίτ και Κιρκούκ.
Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται σταδιακά αποδεικνύουν ότι η Τουρκία έχει στρατολογήσει το ΙΚΙΛ με απώτερο στόχο την ίδρυση ενός ισλαμικού χαλιφάτου.
Πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Μέση Ανατολή μετέδωσαν ως έκτακτη είδηση την αναταραχή που ξέσπασε στην Τουρκία, η οποία συνοδεύθηκε από ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του Ερντογάν. Ο λόγος: Πολίτες αιχμαλώτισαν σε τουρκικό έδαφος τζιχαντιστές της ISIS, τους οποίους οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας όχι μόνο δεν συνέλαβαν, αλλά αντίθετα τους απελευθέρωσαν. Στη συνέχεια δε επιτέθηκαν εναντίον των πολιτών που τους έπιασαν…
Όλα αυτά επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που μετέδιδε το Μάρτιο ο ιστότοπος Shobeat.com, ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει συστήσει κέντρα εκπαίδευσης τζιχαντιστών με προορισμό τη Συρία στην Ούρφα, στο Γκαζιαντέπ και την Αντιόχεια.
Αυτή την εβδομάδα, η εφημερίδα World Tribune αποκάλυψε ότι «η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε στην πρόσληψη σημαντικού αριθμού Τούρκων υπηκόων που πολέμησαν με το ΙΚΙΛ και επέστρεψαν. Αξιωματούχοι ανέφεραν επίσημα στο κοινοβούλιο της Τουρκίας ότι τουλάχιστον 1.000 Τούρκοι έχουν πολεμήσει με τους ισλαμιστές στο Ιράκ και τη Συρία. Ανέφεραν ότι οι Τούρκοι, στους οποίους προσφέρθηκαν υπέρογκοι μισθοί, τοποθετήθηκαν σε τζαμιά, σχολεία, ακόμα και στα σώματα ασφαλείας».
Παράλληλα, και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι «το ΙΚΙΛ στρατολογεί μαχητές στην ευρύτερη περιοχή και η Τουρκία δεν αποτελεί εξαίρεση».
Οι πληροφορίες αυτές κυκλοφόρησαν την ώρα που η τουρκική αντιπολίτευση κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι έχει καταστήσει την Τουρκία φυτώριο και κέντρο εκπαίδευσης των τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ. Οι κατηγορίες συνοδεύθηκαν από βίντεο-ντοκουμέντα που έδειχναν ισλαμιστές τρομοκράτες του ΙΚΙΛ σε μια γιορτή έξω από την Κωνσταντινούπολη στα τέλη Ιουλίου.
Η Τουρκία κατηγορείται εδώ και καιρό για την ανοχή που επιδεικνύει απέναντι στους τζιχαντιστές, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για τη διατήρηση του πολέμου στη γειτονική Συρία. Μάλιστα πηγές της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι οι Μυστικές Υπηρεσίες της χώρας «διευκολύνουν» τον εξοπλισμό των τρομοκρατών που δρουν στο Ιράκ και τη Συρία.
«Το κυβερνών κόμμα σιωπά όταν βρίσκεται αντιμέτωπο με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS και εξακολουθεί να μην λέει τίποτε για αυτό», δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Φαρούκ Λογκόγλου στις 4 Αυγούστου.
Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα να αποκαλύψει τις δραστηριότητες του ΙΚΙΛ. Αντ “αυτού, ο Ερντογάν και οι σύμμαχοί του κατηγορούν το ΝΑΤΟ ότι δεν τους στηρίζει στις προσπάθειες ελέγχου των συνόρων της Τουρκίας με το Ιράκ και τη Συρία.
Στην Κωνσταντινούπολη η νοσταλγία για την Οθωμανική Αυτοκρατορία «φουντώνει» ολοένα και περισσότερο.
Η τουρκική εφημερίδα Today’s Zaman ανέφερε:
«Ως εκ τούτου, δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι ορισμένοι από τους οπαδούς του Ερντογάν πιστεύουν ότι είναι ένας Χαλίφης που προσπαθεί να αναστήσει το Ισλαμικό Χαλιφάτο και την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι ο Ερντογάν στοχεύει να έχει υλοποιήσει το όραμά του για την “Μεγάλη Τουρκία” μέχρι το 2023 … ».
Η ανακήρυξη του «ισλαμικού χαλιφάτου» όχι μόνο δεν απειλεί τα όνειρα του Ερντογάν, αλλά αντίθετα τα εξυπηρετεί. Έτσι εξηγείται άλλωστε και η στήριξή του προς τους ισλαμιστές δολοφόνους. Ο Ερντογάν τους χρειάζεται για να διαλύσουν τις εθνικιστικές κυβερνήσεις των ισλαμικών χωρών, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει αυτός να τις ενσωματώσει και να δημιουργήσει τον Άξονα των Σουνιτών!
Προκειμένου να πραγματοποιήσει το μεγαλεπήβολο σχέδιο του, ο Ερντογάν δεν διστάζει να θυσιάσει εκατομμύρια ψυχές. Στόχος είναι να ανακηρυχθεί η Τουρκία ως το υπέρτατο Χαλιφάτο, το οποίο θα σκεπάσει υπό τη νέο-οθωμανική ομπρέλα όλους τους λαούς της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου