Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα βήμα πριν τις εκλογές; Ποιοι γενικοί γραμματείς παραιτήθηκαν για να είναι υποψήφιοι βουλευτές.



Την παραίτησή τους υπέβαλαν σήμερα ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο γενικός γραμματέας επικοινωνίας, Ανδρέας Κατσανιώτης και ο γενικός γραμματέας μέσων ενημέρωσης, Γιάννης Παναγιωτόπουλος.
Και οι τρεις γενικοί γραμματείς προτίθενται να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Σύμφωνα με το σύνταγμα όμως, είχαν περιθώριο να παραιτηθούν μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, 18 μήνες δηλαδή πριν από την εκπνοή της
κανονικής θητείας της κυβέρνησης.
Το γεγονός πως οι τρεις γενικοί γραμματείς όμως παριατούνται δυόμισι μήνες πριν από την κανονική λήξη της θητείας τους δημιουργεί εύλογα συνειρμούς περί επίσπευσης της προσφυγής στις κάλπες και εντείνει την προεκλογολογία που σοβεί στο εσωτερικό πολιτικό σκγηνικό.
Σε ανεπίσημο επίπεδο πάντως από το Μέγαρο Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να ρίξουν τους τόνους, διαρρέουν πως «πρόκειται για έντιμη στάση των τριών, καθώς δεν ήθελαν να γαντζωθούν στις θέσεις τους και να εξαντλήσουν τα περιθώρια».
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη θέση του Δημήτρη Βαρτζόπουλου προορίζεται ο πρωθυπουργικός σύμβουλος, Δημήτρης Πτωχός, ο οποίος έχει την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου και αναμένεται να αποκτήσει διευρυμένες αρμοδιότητες, με την στενή παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου να εντάσσεται πλέον στην ατζέντα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου