Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Στο... περίμενε για τις επιστροφές φόρου



Στην αναμονή βρίσκονται χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν υποβάλει τις φορολογικές δηλώσεις αλλά δεν έχουν ακόμη εκκαθαριστεί ή δεν μπορούν να εισπράξουν την επιστροφή φόρου.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις διασταυρώσεις με τα αρχεία των ασφαλιστικών ταμείων για τυχόν ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές δεν λειτούργησε λόγω τεχνικών προβλημάτων. Επίσης η καθυστέρηση αποδίδεται και στον φόρτο των συστημάτων της ΓΓΠΣ που προσπαθεί να ολοκληρώσει την ανάρτηση των νέων
εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ.

Μια νέα προσπάθεια για να γίνουν οι διασταυρώσεις αναμένεται να υπάρξει στα τέλη της εβδομάδος ή στις αρχές της επομένης. Και πάλι όμως παραμένει επίφοβο αν η διασταύρωση αυτή θα ολοκληρωθεί επιτυχώς, ώστε να αποδεσμευτούν και οι επιστροφές μέσα στον Σεπτέμβριο.
Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, είναι αμφίβολο αν θα γίνουν επιστροφές φόρων πριν από τα… Χριστούγεννα, καθώς από τις 30 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ενεργοποιείται και πάλι η παλαιότερη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων η οποία προβλέπει τον συμψηφισμό του φόρου με τον προς επιστροφή φόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου