Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Μπαίνει ξανά στις πανελλαδικές εξετάσεις η Πληροφορική



Αλλάζουν τα δεδομένα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς η Πληροφορική θα συμπεριληφθεί και πάλι στα εξεταζόμενα μαθήματα, όπως ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.Ακόμη πάντως δεν έχει γίνει γνωστό αν και ποιο μάθημα θα αντικατασταθεί.Μιλώντας από το Καστελόριζο, ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων για τις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ και Β΄ Λυκείου θα δημοσιοποιηθούν έγκαιρα και πρόσθεσε: «Η μόνη αλλαγή θα είναι η επανεισαγωγή της Πληροφορικής ως εξεταζόμενο μάθημα στις πανελλήνιες εξετάσεις για τα τμήματα
Πληροφορικής».
Με βάση το νέο σύστημα εισαγωγής, που ψηφίστηκε πέρυσι και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το 2016 για τους μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου, ισχύουν τα ακόλουθα, σύμφωνα με την «Καθημερινή»:
• Ο μαθητής στη Β΄ Λυκείου πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις: των ανθρωπιστικών και των θετικών σπουδών.
• Στην Γ΄ Λυκείου θα επιλέξει μεταξύ των: α) ανθρωπιστικών σπουδών, β) οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών σπουδών και γ) θετικών σπουδών. Επιλέγοντας πεδίο, ο μαθητής θα εξετασθεί σε 4 μαθήματα διεκδικώντας μία θέση σε συγκεκριμένη ομάδα σχολών.
Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη είναι αν η Πληροφορική θα αντικαταστήσει κάποιο από τα εξεταζόμενα μαθήματα στα υπάρχοντα πέντε πεδία, ή αν θα δημιουργηθεί ένα έκτο. Στην πρώτη περίπτωση, τα φώτα στρέφονται στο πεδίο θετικών και τεχνολογικών επιστημών και στη Χημεία, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι η Ενωση Ελλήνων Χημικών θα ζητήσει το μάθημα της Πληροφορικής να αποτελέσει 5ο ειδικό μάθημα, όπως π.χ. το Σχέδιο για την Αρχιτεκτονική, η ξένη γλώσσα για τις ξενόγλωσσες φιλολογίες και οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για τα Οικονομικά, αλλά να μη «θιγεί» η θέση της Χημείας στην Γ΄ Λυκείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου