Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ!!! ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Θεομηνία εισβάλλει αυτή την ώρα στη χώρα μας, επηρεάζοντας με ισχυρές καταιγίδες τα νησιά του Ιονίου πελάγους. Το μεγάλο αυτό σύστημα των καταιγίδων, ερχόμενο από τα δυτικά της χώρας μας, θα κινηθεί πιο ανατολικά από απόψε το βράδυ, επηρεάζοντας σταδιακά με βροχές και καταιγίδες και την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.

Ο κύριος όγκος της μεγάλης αυτής κακοκαιρίας, θα επηρεάσει αύριο Παρασκευή, όλη τη δυτική, βόρεια και κεντρική χώρα, με πανίσχυρες καταιγίδες και βροχοπτώσεις. Ακραία θα είναι τα φαινόμενα κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου πελάγους. Βροχές κατά την αυριανή μέρα, θα πέσουν και στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και τη βόρεια Πελοπόννησο.

Τέλος, η κακοκαιρία το Σάββατο, θα κινηθεί πιο νότια, νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, όλο το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τη Κρήτη και πρόσκαιρα και τμήματα της Θράκης και κυρίως τμήματα του νομού Έβρου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι βόρειοι, βορειοανατολικοί άνεμοι, θα ενισχυθούν ιδιαίτερα στο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος. Το απόγευμα του Σαββάτου μάλιστα, οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν να αγγίζουν και τα 8-9 μποφόρ, πρόσκαιρα ίσως αγγίξουν και τα 10 μποφόρ !!



greek-weather.org

1 σχόλιο: