Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Στις καλένδες η αποζημίωση της Siemens.Χάνεται κι ο αξονικός που θα δώριζαν στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών;



Ήρθαν, πήραν όλες τις δουλειές στην Ελλάδα με διαδικασίες εξπρές, μοίρασαν «ζεστό» και μαύρο πολιτικό χρήμα, τα «βρήκαν» με το ελληνικό πολιτικό status quo και τη γλίτωσαν με το ευτελές ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ… Και όχι μόνο αυτό, αλλά παρά το γεγονός (;) ότι υποσχέθηκαν να δώσουν τα χρήματα αυτά στη χώρα μας υπό μορφή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, χρηματοδοτήσεις κρατικών φορέων για την καταπολέμηση της διαφθοράς
και 100 μεταπτυχιακές υποτροφίες σε γερμανικά πανεπιστήμια,δωρεές μηχανημάτων...και άλλα πολλά,ως τώρα τίποτα συγκεκριμένο και χειροπιαστό.

Η αλήθεια όμως είναι πως τίποτα από όλα αυτά δεν έχει γίνει. Δεν έχει εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ!
Όπως μάλιστα αναφέρεται και σε σχετικό ρεπορτάζ της Real, αν και από τα λεφτά αυτά έπρεπε για παράδειγμα τα 36 εκατομμύρια να πάνε για την καταπολέμηση της διαφθοράς, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Το καταπληκτικό της ιστορίας είναι πως για την διαχείριση αυτών των χρημάτων είχε συσταθεί ειδική τετραμελής επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών!
Εδώ και δυόμιση χρόνια το έργο της επιτροπής είναι μηδενικό, αφού όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η επιτροπή δεν μπορεί να καταλήξει στο πώς θα διατεθούν αυτά τα χρήματα.
Το περίεργο της ιστορίας είναι ότι μετά την παρέλευση 5ετίας, αν δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, τότε τα λεφτά χάνονται! Σταματάει δηλαδή η υποχρέωση της Siemens να καταβάλει αυτά τα χρήματα!
Ο χρόνος πιέζει διότι προκειμένου να πάρει τα χρήματα ο εθνικός συντονιστής για την καταπολέμηση της διαφθοράς, θα πρέπει τα χρήματα να περάσουν από προγράμματα τα οποία θα διαχειριστεί κάποιος διεθνής φορέας όπως ο ΟΗΕ, ή η παγκόσμια τράπεζα ή το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Αν αυτοί οι οργανισμοί δε δώσουν τα χρήματα με απευθείας ανάθεση, αλλά επιλέξουν το δρόμο του διεθνούς διαγωνισμού (που είναι και το πιο πιθανό), είναι σχεδόν βέβαιον ότι τα λεφτά θα χαθούν, αφού για να γίνουν όλα τα παραπάνω θα περάσουν τα 5 χρόνια!
Λέτε όλα αυτά να είναι τυχαία; Τόσες πολλές συμπτώσεις μαζεμένες μαζί; Αυτό πραγματικά είναι για ρεκόρ γκίνες!
Να τη γλιτώσει η γερμανική εταιρεία χωρίς να δώσει ούτε μισό ευρώ. Αυτό θα είναι άλλη μια επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει να προσμετρηθεί στα θετικά της…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου