Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Νοσοκόμα δολοφόνησε πάνω από 38 ασθενείς επειδή την ενοχλούσαν και μετά έβγαζε selfie με τους νεκρούς



Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ιταλία από μια πολύ μυστηριώδη υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας και θέλει μια νοσοκόμα να εμπλέκεται στον θάνατο περισσότερων από 38 ασθενών.
Συγκεκριμένα, η Ντανιέλα Ποτζιάλι κατηγορείται για χορήγηση σε 78χρονο ασθενή θανατηφόρας δόσης κάλιου, όταν η περίπτωσή του εθεωρείτο ρουτίνας και ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε απροσδόκητος. Για τον λόγο αυτό διατάχθηκε νεκροψία-
νεκροτομή, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν την υπερβολική δόση καλίου. Οι έρευνες οδήγησαν στη 42χρονη νοσοκόμα, η οποία τώρα κατηγορείται για τον μυστηριώδη θάνατο ακόμη 37 ασθενών, αριθμός ο οποίος ενδέχεται να αυξηθεί.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Ποτζιάλι φέρεται να χορηγούσε στους ασθενείς της υπερβολική ποσότητα χλωριούχου καλίου επειδή τους έβρισκε ενοχλητικούς, είτε εκείνους είτε τις οικογένειές τους.
Μεταξύ των 38 θανάτων που ερευνώνται, οι 10 είχαν χαρακτηριστεί από τις ιταλικές αστυνομικές αρχές εξαρχής «πάρα πολύ ύποπτες».
Πλέον, οι ειδήσεις γύρω από την περίεργη συμπεριφορά της 42χρονης νοσοκόμας ξεπηδούν η μία πίσω από την άλλη. Η ιταλική εφημερίδα «Libero Quotidiano» μετέδωσε πως μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο όμως δεν κατονομάζει, δήλωσε σε δημοσιογράφο της πως η Ποτζιάλι τού είχε ζητήσει να τη βγάλει φωτογραφία δίπλα σε ασθενή που είχε μόλις αποδημήσει. Αλλος νοσηλευτής δήλωσε στην «Corriere di Bologna» πως στο κατασχεθέν από την Αστυνομία κινητό της υπάρχει φωτογραφία της στην οποία σηκώνει τους αντίχειρες, σε ένδειξη επιτυχίας, δίπλα από άλλον ασθενή που έχει καταλήξει.
Σημειώνεται ότι το χλωριούχο κάλιο μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή και χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ για την εφαρμογή της θανατικής ποινής. Αστυνομικοί φέρονται να δήλωσαν ότι η υπόθεση ήταν δύσκολη επειδή το κάλιο χάνεται από το αίμα πολύ γρήγορα και δεν είναι εύκολα ανιχνεύσιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου