Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

46 συλλήψεις για παράνομα τυχερά παιχνίδια



Οι στοχευμένοι και συντονισμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, που πραγματοποιήθηκαν κατά το διήμερο 24- 25 Οκτωβρίου σε όλη την επικράτεια, με στόχο την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση της παράνομης διενέργειας τυχερών παιγνίων, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη συνολικά 46 ατόμων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε διάφορα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλους χώρους διεξαγωγής παράνομων παιγνίων, με τα εξής αποτελέσματα:


-συνελήφθησαν συνολικά (46) άτομα, σε δεκαεπτά διαφορετικές περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν παραβάσεις των διατάξεων της σχετικής νομοθεσίας,

-κατασχέθηκαν (98) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που χρησιμοποιούνταν για την διενέργεια των τυχερών παιγνίων, καθώς και διάφορα παρελκόμενά τους, καθώς επίσης

-κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των (5.821) ευρώ.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές. Τα κατασχεθέντα χρήματα παραδόθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια.

Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.



attikipress 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου