Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Η Ελλάδα κυνηγά τα 7,5 εκατ. του Τζόκερ



Περισσότερα από 3,1 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν παίξει οι Έλληνες την τελευταία 10ετία μόνο στο Τζόκερ, συμπληρώνοντας περίπου 6,3 δισεκατομμύρια στήλες στο κυνήγι του ονείρου. Ένα από τα πιο πετυχημένα σλόγκαν στην ιστορία της διαφήμισης, το «κι αν σου κάτσει» συμπυκνώνει ουσιαστικά όλο το μήνυμα αυτού του παιχνιδιού. Παρά το γεγονός ότι -όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος- οι 5 + 1 επιτυχίες που απαιτεί αυτό το παιχνίδι του ΟΠΑΠ δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, οι περίπου 200 εκατομμυριούχοι
της τελευταίας δεκαετίας συντηρούν το μύθο του παιχνιδιού.
Σε 1.018 κληρώσεις -δύο κάθε εβδομάδα- από το 2005 έως και σήμερα, ο μέσος όρος επιτυχίας στην ανώτερη κλίμακα του τζόκερ μόλις που προσεγγίζει το 20%. Ακόμη κι έτσι όμως, το «κι αν σου κάτσει» είναι εξαιρετικά ισχυρό και εξίσου εξαιρετικά αποδοτικό, αν πετύχεις την απόλυτη πρόβλεψη.
Στην κλήρωση της Τετάρτης 22ης Οκτωβρίου, το τζόκερ μοιράζει στην πρώτη κατηγορία τουλάχιστον 7,5 εκατομμύρια ευρώ, ποσό μυθικό για τις ημέρες μας. Με την κάθε στήλη να κοστίζει 50 λεπτά του ευρώ η προσδοκία του κέρδους ξεπερνά τις αναστολές της στατιστικής.
Τα 7,5 εκατομμύρια δεν είναι το ρεκόρ. Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν δοθεί αρκετές φορές περισσότερα χρήματα σε έναν ή περισσότερους τυχερούς. Το απόλυτο ρεκόρ συνολικών κερδών της δεκαετίας έγινε στις 15 Απριλίου του 2010 όταν τρεις τυχεροί πήραν από 6,4 εκατομμύρια ευρώ ο καθένας, δηλαδή ένα ποσό που συνολικά προσέγγιζε τα 20 εκατομμύρια.
Το απόλυτο ρεκόρ ενός μόνον νικητή κρατάει από τις 10 Ιουλίου του 2005 όταν ένας υπερτυχερός κέρδισε 11 εκατομμύρια ευρώ. Η δεύτερη καλύτερη επίδοση έχει σημειωθεί στις 30 Δεκεμβρίου του 2010 όταν μαζί με το μπόνους που δίνει ο ΟΠΑΠ στις γιορτές ο νικητής πήρε 10 εκατομμύρια ευρώ.
Από εκεί και πέρα αρκετές φορές έχουν δοθεί ποσά της τάξης των πέντε, των έξι και των 7 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι περισσότεροι νικητές σε μια κλήρωση βγήκαν στις 17 Μαΐου του 2007, όταν επτά άτομα κέρδισαν από 1,2 εκατομμύρια ευρώ.
Ειδικότερα για το 2014, στις 84 κληρώσεις που έχουν γίνει έχουν μοιραστεί περίπου 30.000.000 ευρώ, με τη μερίδα του λέοντος να μοιράζεται στις 24 Αυγούστου, όταν 2 παίκτες πήραν από 4 εκατομμύρια ευρώ.
Στο πίνακα που ακολουθεί καταγράφονται οι κληρώσεις, ο αριθμός των στηλών τα κέρδη στην ανώτερη κατηγορία και ο αριθμός των κληρώσεων που βρέθηκε νικητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου