Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

«Στους δρόμους της Μακεδονικής παράδοσης» Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την απελευθέρωση της Έδεσσας (φώτο)



Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Στους δρόμους της Μακεδονικής παράδοσης 2014» που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Έδεσσας «οι Μακεδόνες» σε συνεργασία με το Δήμο Έδεσσας, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, Ανήμερα του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
   Ο Εδεσσαϊκός σύλλογος «οι Μακεδόνες» συμμετείχε στη μαθητική παρέλαση με μια πλειάδα μελών του που φορούσαν παραδοσιακές ενδυμασίες.

Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης, με αφετηρία την πλατεία Τημενιδών, ξεκίνησε ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο στον κεντρικό πεζόδρομο της Έδεσσας. Υπό τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής από την ορχήστρα του Χρήστου Ζώγλη και τη συμμετοχή πέντε χορευτικών συγκροτημάτων, η πομπή με τους δεκάδες χορευτές κατέληξε στο πάρκο των μικρών καταρρακτών. Εκεί, παρουσιάστηκε πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα από τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων: «Πυρσός» Νάουσας, «Αγία Παρασκευή» Λευκαδίων, «Ελπίδα» Μαυροβουνίου, «Αριστοτέλης» Μεσημερίου και φυσικά του συλλόγου «οι Μακεδόνες».
   
 Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, που κατέκλισε το χώρο και συμμετείχε με τον τρόπο αυτό στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Έδεσσας. Το παρόν στο χώρο της εκδήλωσης έδωσαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου, οι Βουλευτές κ. Δ. Σταμενίτης, Ι. Τζαμτζής και Θ. Τζάκρη, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη και άλλοι, στους οποίους προσφέρθηκε ως κέρασμα παραδοσιακό λουκούμι Έδεσσας.
   Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Έδεσσας «οι Μακεδόνες», συνεχίζοντας την προσφορά του στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα, έθεσε τις βάσεις για την καθιέρωση άλλης μιας σημαντικής εκδήλωσης, με την οποία σκοπεύει να οδηγήσει τους Εδεσσαίους (και όχι μόνο) στους δρόμους της Μακεδονικής παράδοσης.

Έδεσσα, 21/10/14
Για το Δ.Σ.
Πέτρος Πριβαρτιτσάνης
Πρόεδρος














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου