Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Η Google ανακοίνωσε την διάθεση του Google Fit για Android



Το Google Fit αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Google I/O υποσχόμενο μία πλατφόρμα για να βοηθήσει τους ανθρώπους που ασκούνται να παρακολουθούν τους στόχους που βάζουν.
Το Google Fit είναι διαθέσιμο από σήμερα στο Google Play store και αποτελεί την απάντηση της εταιρείας στο Apple Health. Χάρη στο Google Fit, δεδομένα που αφορούν στην άσκηση ή στην υγεία που συλλέγονται και από εφαρμογές τρίτων -άλλωστε αποτελεί στην ουσία ένα σύνολο από APIs- συγκεντρώνονται σε ένα μοναδικό σημείο.
Εκμεταλλευόμενο τους αισθητήρες του κινητού, το λογισμικό παρακολουθεί το περπάτημα, το τρέξιμο ή άλλες δραστηριότητες άσκησης (π.χ ποδηλασία), επιτρέποντας στον χρήστη να θέσει συγκεκριμένους στόχους και να επωφεληθεί από ορισμένες φιλικές συμβουλές.
Η εφαρμογή συνεργάζεται άριστα και με Android εφαρμογές τρίτων όπως αναφέραμε -Strava, Withings, Runtastic, Runkeeper, Noom Coach κ.ά- καθώς και με συσκευές Android Wear.
Οι χρήστες έχουν πρόσβαση στα δεδομένα της εφαρμογής από κινητό, tablet ή ακόμα και μέσω του web αν χρειαστεί. Για να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες του Google Fit είναι απαραίτητο να έχετε στη κατοχή σας κάποιο smartphone με Android 4.0 (Ice Cream Sandwich ή πιο σύγχρονη έκδοση).
ΠΗΓΗ insomnia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου