Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

60χρονος οικογενειάρχης αποπλανούσε ανήλικα αγόρια μέσω Facebook

Ένας 60χρονος οικογενειάρχης, προϊστάμενος στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κατηγορείται ότι προσέγγιζε ανήλικα αγόρια μέσω Facebook και τα αποπλανούσε.
Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο 60χρονος είχε οικογένεια ενώ ήταν αποσπασμένος στο καπνολογικό ινστιτούτο. Μετά από καταγγελία που έγινε στις Αρχές, οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δημιούργησαν ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook με ένα ανήλικο αγόρι που δήλωνε ανοιχτά τις ομοφυλοφιλικές του τάσεις.

Ο 60χρονος άρχισε να συνομιλεί με το υποτιθέμενο αγόρι για περίπου δύο μήνες, προβαίνοντας σε ασελγείς πράξεις, ενώ από τις συνομιλίες αυτές προέκυψαν στοιχεία που αποδείκνυαν πως ο άνδρας ασέλγησε σε βάρος ανηλίκου. Ο οικογενειάρχης κανόνισε ραντεβού με το υποτιθέμενο αγόρι, στο σπίτι του στην Θεσσαλονίκη.
Ο άνδρας κάλεσε το παιδί στο διαμέρισμα του αλλά μόλις άνοιξε την πόρτα τον περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη καθώς του έβαλε χειροπέδες ένα αστυνομικός. Σε έρευνα που έγινε τόσο στο γραφείο του όσο και στο διαμέρισμά του, εντοπίστηκαν δονητές, δεκάδες προφυλακτικά και άλλα ερωτικά βοηθήματα, καθώς και λιπαντικά
Όταν εξακριβώθηκε πως ο άνδρας που εμφανίστηκε στο ραντεβού ήταν ο διαχειριστής του προφίλ, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν. Εις βάρος του 60χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής, αποπλάνηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, ασέλγεια παρά φύση σε ανήλικο, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας προσώπου που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους κατ' εξακολούθηση.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε και ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο του υπαλλήλου, ο οποίος θα απολογηθεί στην υπηρεσία του για απόπειρα αποπλάνησης ανηλίκων κατ' εξακολούθηση, με το σενάριο της οριστικής απόλυσης να είναι ορατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου