Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Βίντεο: Η κούκλα «Sweetie»... δόλωμα για τη σύλληψη των παιδόφιλων του Διαδικτύου



Μία από τις πιο ανατριχιαστικές μάστιγες της εποχής, η παιδοφιλία, που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας με τη ραγδαία εξάπλωση του Ίντερνετ, πλέον έχει βρει θύματα στα «δωμάτια» webchat: και η αστυνομία βρήκε τρόπο να παγιδεύσει τους παιδόφιλους.

Οι θύτες είναι ως επί το πλείστον άντρες, οι περισσότεροι προερχόμενοι από πλούσιες χώρες, οι οποίοι βρίσκουν τα μικρά παιδιά (κορίτσια, κυρίως) σε φτωχά κράτη, όπως οι Φιλιππίνες, και τους προσφέρουν χρήματα, για να πάρουν άσεμνες πόζες, τις οποίες εκείνοι παρακολουθούν «ζωντανά».



Σύμφωνα με την οργάνωση Terre des Hommes, που έχει ξεκινήσει την εκστρατεία, «αυτοί οι άνθρωποι βιάζουν εικονικά αυτά τα κορίτσια, κλείνουν τον υπολογιστή τους και μετά πηγαίνουν στη δουλειά τους κανονικά».

Προκειμένου να εντοπίσουν τους παιδόφιλους, οι άνθρωποι της οργάνωσης δημιούργησαν ένα «δόλωμα»: τη διαδικτυακή κούκλα «Sweetie», η οποία εμφανίζεται οn camera και μιλάει με αυτούς, ενώ παράλληλα οι άνθρωποι της Terre des Hommes εντοπίζουν το διαδικτυακό τους σήμα και το πού βρίσκονται.

Μέσα σε δύο μήνες, η οργάνωση έχει βρει ήδη 1.000 άτομα από εκατοντάδες χώρες, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες παιδόφιλοι, και έχει παραδώσει τα στοιχεία τους στην αστυνομία.

Τώρα, χρειάζεται η βοήθεια των κυβερνήσεων για να επιτραπεί να χρησιμοποιηθεί αυτό το σύστημα και σε άλλες χώρες επίσημα πλέον από την αστυνομία.

Η οργάνωση ζητά υπογραφές Ευρωπαίων πολιτών, για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.


Τουλάχιστον 1.000 ενήλικα άτομα ζήτησαν από το 14χρονο «Avatar» σεξ έναντι αμοιβής

Ενας Κύπριος ήταν μεταξύ των 999 ανδρών και της μίας γυναίκας που επιχείρησαν εντός διμήνου να αγοράσουν ερωτικές υπηρεσίες διαδικτύου από την εικονική 14χρονη «Sweetie», το «Avatar» του οργανισμού «Terre des Hommes».


Τα στοιχεία που παρατέθηκαν σε συνέντευξη Τύπου, με την ευκαιρία της κύρωσης από τη  Κυπριακή Βουλή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των Παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση (Lanzarote Convention), είναι συγκλονιστικά.

Ο Αντώνης Στυλιανού από τον Οργανισμό Hope for Children UNCRC Police Centre, καλώντας τους γονείς να επαγρυπνούν και τα παιδιά να είναι απολύτως προσεκτικά στη χρήση του Διαδικτύου, είπε ότι στους δύο μήνες που λειτούργησε το πρόγραμμα 1.000 ενήλικα άτομα ζήτησαν από τη 14χρονη ασιατικής καταγωγής ως φαινόταν διαδικτυακό σεξ (Webcam) έναντι αμοιβής με πληρωμές μέσω καρτών που θα γίνονταν ανώνυμα.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, μεταξύ των ατόμων αυτών ήταν και ένας Κύπριος.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, το πρόγραμμα που επινόησε ο Ολλανδός Hans Guijt παρείχε τη δυνατότητα εντοπισμού των παιδεραστών, ενώ όπως σημείωσε τα στοιχεία δόθηκαν στην Ιντερπόλ.

Συνεχίζοντας ο κ. Στυλιανού ανέφερε είπε ότι είναι γνωστό πως στο Διαδίκτυο αναζητούν θύματα 750.000 παιδόφιλοι.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου