Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Στην Έδεσσα βρέθηκε ο παλιός καλαθοσφαιριστής του ΓΑΣ Έδεσσας Νίκος Λυμπάρης



Ο Νίκος την φετινή περίοδο είναι στην ομάδα του Αίολου Αστακού έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο έμπειρος άσος ξεκίνησε τη μπασκετική του διαδρομή από τον ΓΑΣ Έδεσσας και το ταλέντο του ξεχώρισε από όταν ενηλικιώθηκε, γι’ αυτό και πήρε μεταγραφή για τον πανίσχυρο -τότε- Ηρακλή, έχοντας συμπαίκτες τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και τον Σάββα Ηλιάδη.
Ως «ρούκι» σε ηλικία 18 ετών πήρε μόλις 4 συμμετοχές, ενώ τη σεζόν 2003-2004, έπαιξε σε 14 παιχνίδια στην κανονική περίοδο με απολογισμό 40 πόντους (8/15 τρίποντα) και σε 6 στα πλέι οφ, σκοράροντας 39 πόντους. Μάλιστα, ο «Γηραιός» κατέκτησε την τρίτη θέση στην Α1.

Η επόμενη χρονιά δεν ήταν καλή για τον 20χρονο –τότε- παίκτη, που δεν άργησε να αναζητήσει αλλού την τύχη του πηγαίνοντας στη ΜΕΝΤ, όπου είχε αξιόλογη παρουσία, ενώ ακολούθησε το Πανόραμα! Μετά τη διάλυση της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήρθε η μεταγραφή στον Κρόνο Ιωαννίνων, και στη συνέχεια η Δόξα Λευκάδας, όπου είχε μια εντυπωσιακή τριετία, με δύο ανόδους. Στη συνέχεια έπαιξε στον Πιερικό/Αρχέλαο, εντυπωσιάζοντας στη Β’ Εθνική Την περσινή χρονιά αποτέλεσε βασικό και αναντικατάστατο μέλος του  Κόροιβου Αμαλιάδας προσφέροντας τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας στην Α1 Κατηγορία. Την φετινή χρονιά αποτελεί την «κολόνα» του Αίολου Αστακού σε επίθεση και άμυνα.
Ο Νίκος στην σύντομη παραμονή του στη γενέτειρα του βρέθηκε με του παλιούς του εφόρους στην ομάδα του ΓΑΣ Έδεσσα Δημήτρη Βάλτση και Κώστα Καφετζή. Επίσης συναντήθηκε με παλιούς συμπαίκτες και φίλους.
Στην συνάντηση με τους παλιούς του εφόρους παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τις συνθήκες που επικρατούν στον Αίολο Αστακού καθώς η ομάδα πρωταγωνιστεί και είναι από τα φαβορί για την άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Όλοι ευχήθηκαν στον Νίκο να είναι γερός και όταν έρθει η ώρα να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου